Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 26 november 2002
Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Mishandeling door 8-jarige blijkt verzonnen(zie persbericht van 21 november)
02-088652
Vriezenveen Oosteinde
Maandag 18 november
Het verhaal van de mishandeling van een 8-jarige meisje uit Vriezenveen en de vernieling van haar fiets is door haar verzonnen. Dit blijkt uit een diepgaand gesprek tussen moeder en dochter. Het meisje biechtte op dat ze met haar fiets was komen te vallen. Omdat deze fiets splinternieuw was, durfde ze hiermee niet thuis te komen. Na de val werd ze door een passante geholpen. Op weg naar huis heeft ze het verhaal van de mishandeling door de drie jongens verzonnen, zodat zij niet de schuld kon krijgen van haar kapotte fiets.


Aanrijding onder invloed
02-091564
Vroomshoop De Wingerd
Maandag 25 november 08.00 uur
Een 27-jarige automobilist uit Almelo reed zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij had de auto van een kennis, zonder haar toestemming en buiten haar medeweten, meegenomen. Bij het zien van een politieauto in de buurt ging hij er als een speer tussenuit. Hij nam een binnenbocht, terwijl uit tegenovergestelde richting een auto naderde, bestuurd door een 32-jarige Man uit Vroomshoop. Een frontale aanrijding volgde waarbij beide auto's zwaar beschadigd werden. De beide bestuurders bleven ongedeerd. Bij de 27-jarige werd tevens alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,64 o/oo. Proces-verbaal wordt opgemaakt


Aanrijding met letsel
02-091946
Almelo Weezebeeksingel
Maandag 25 november 17.30 uur
Een 55-jarige automobiliste uit Almelo reed over de Weezebeeksingel. Zij zag te laat dat de auto voor haar, bestuurd door een 30-jarige Vroomshoopse, tot stilstand kwam. Ze 55-jarige botste er achterop en werd met nek-/rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.


Bedrijfsinbraak
02-091610
Vriezenveen Sportlaan
Tussen vrijdag 22 en maandag 25 november
Nadat een bovenraam was geforceerd werd toegang verkregen tot een bedrijfspand. In het pand werden diverse kasten en deuren opengebroken. Met aangetroffen sleutels werd de brandkast geopend en het aanwezige geld weggenomen.


Geheime zender uit de lucht
02-091659
Almelo Jan Steenstraat
Maandag 25 november 11.25 uur
Op genoemd tijdstip werd in samenwerking met de Radiocontroledienst de geheime zender 3 in 1 combinatie uit de lucht gehaald. Gepland was een marathonuitzending van negen maanden. Dit hebben ze echter maar een maand volgehouden. De zender, alsmede alle randapparatuur werd in beslag genomen en tegen een 20-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhoudingen ter zake beroving
02-089712
Maandag 25 november
Rijssen en Almelo
Op 20 november vond een beroving plaats in een woning aan de Verlengde Oranjestraat in Rijssen. Daarbij werd van een 24-jarige Rotterdammer onder bedreiging van een mes zijn geld afgenomen door twee mannen. Uit het daarna ingestelde onderzoek werd de identiteit van de verdachten bekend. Deze zijn op maandag 25 november aangehouden in Rijssen en Almelo. Het betreffen een 31-jarige Hengeloër en een 34-jarige Nijverdaller. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.