Gemeente Den Haag

2002-11-25: Legionella in doucheruimten zwembaden De Waterthor en Escamphof


---

Eén deel van de doucheruimten in zwembad De Waterthor aan de Thorbeckelaan en de doucheruimte van zwembad De Escamphof aan de Escamplaan zijn vandaag buiten gebruik gesteld. Het management van de zwembaden besloot daartoe vanwege de resultaten van een periodiek onderzoek. Op beide plaatsen is een concentratie van de legionella-bacterie geconstateerd die hoger is dan toegestaan.

Om elk risico voor de gezondheid te vermijden zijn de betreffende doucheruimten gesloten.
Dit betekent dat het gevaar van besmetting niet meer aanwezig is. Het zwembad De Waterthor blijft open op de gebruikelijke tijden, temeer daar er voldoende douchruimten beschikbaar blijven. Het zwembad De Escamphof blijft ook in gebruik, echter zonder gebruik van de doucheruimte. Alle (vaste) gebruikers van deze zwembaden worden vandaag geïnformeerd.
In beide accommodaties worden technische maatregelen genomen om de douches te vrijwaren van legionella. Vervolgens worden nieuwe watermonsters onderzocht. Zodra de uitslag bekend is zal het besluit worden genomen de betreffende doucheruimten al dan niet weer open te stellen.

Voor alle zekerheid worden bezoekers, die de afgelopen periode gebruik hebben gemaakt van deze zwembaden en klachten hebben als hoge koorts, hoofd- en/of spierpijn en hoesten, geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

last update: 26-11-2002 12:01:28 ;pag.: 17010; auteur: 616;cat.: