Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Factor tijd essentieel bij uitvoering arbeidsrecht

LEUSDEN, 26 november 2002 Een goede timing bij de uitvoering van arbeidsrecht is cruciaal voor accuraat HRM-beleid. Dat bepleit mr.dr. W.A. Zondag, universitair docent arbeidsrecht en HRM aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in een eendaagse cursus arbeidsrecht waarin hij voor softwarehuis AFAS zal doceren. De cursus, genaamd Profit HRM Arbeidsrecht, is bedoeld voor P&O-managers en zal vanaf februari 2003 maandelijks worden gegeven.

De cursus Profit HRM Arbeidsrecht past binnen de visie van Softwarehuis AFAS om voor P&O-managers oplossingen te ontwikkelen waarmee ze arbeidsrechtelijke zaken waar mogelijk kunnen automatiseren om daarmee zorg te dragen voor een meer accuraat en beter renderend HRM-beleid. Deze visie van AFAS Software heeft geresulteerd in de ontwikkeling van de integrale softwareoplossing AFAS Profit HRM.

De gebruiker van AFAS Profit HRM ontvangt tijdig signalen van belangrijke arbeidsrechtelijke zaken, zoals het verlopen van een proeftijd, het moment waarop een contract voor bepaalde tijd wel of niet moet worden verlengd en belangrijke momenten bij ziekte in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter.

Met de eendaagse cursus Profit HRM Arbeidsrecht leren geïnteresseerden meer over de mogelijkheden van automatisering van arbeidsrechtelijke kanten van HRM. De beginselen van het arbeidsrecht en de arbeidsrechtelijke randvoorwaarden waarmee een P&O-manager dagelijks te maken heeft, worden uitgebreid toegelicht. Vier thema s komen in de cursus aan de orde: inhoud van het arbeidscontract, flexibele contracten, ziekte en ontslag.

Vanaf 1 januari 2003 levert AFAS een digitaal juridisch handboek bij AFAS Profit HRM, waarin arbeidsrechtelijke begrippen worden verklaard. Dit handboek is een hulpmiddel voor de gebruiker bij het on-screen doorlopen of invoeren van onder andere modelcontracten, voorovereenkomsten en contracten voor bepaalde tijd.

De docent
Mr.dr. W.A. Zondag studeerde rechten en economie, promoveerde cum laude op een dissertatie over tijdelijke werktijdverkorting en is sinds 1995 als universitair docent Arbeidsrecht en HRM verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij AFAS is de heer Zondag nauw betrokken bij de ontwikkeling van AFAS Profit HRM.

AFAS
AFAS, gevestigd in Leusden, is een sterk groeiend, dynamisch softwarehuis. AFAS ontwikkelt, distribueert en ondersteunt hooggekwalificeerde software voor logistieke, financiële, personele en intranet-/internettoepassingen.

Noot voor de redactie,