Gemeente Heusden


Milieu Effect Rapportage (MER): Reconstructieplannen provincie Noord-Brabant
Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken het volgende bekend:

In gevolge de Reconstructiewet ontwikkelt de provincie Noord-Brabant Reconstructieplannen om een goede ruimtelijke structuur met betrekking tot landbouw, natuur, bos, landschap, recreatie, water, milieu en infrastructuur, alsmede ter verbetering van een goed woon-, werk- en leefklimaat en van de economische structuur te bevorderen in het landelijk gebied. Voor deze Reconstructieplannen worden zogeheten m.e.r. procedures gevolgd.

Het college heeft op 29 oktober 2002 de Startnotities voor milieu-effectrapportages voor de Reconstructieplannen voor de gebieden Baronie, Beerze-Reusel, Boven-Dommel, De Peel, Peel & Maas, Maas & Meierij en De Meierij vastgesteld. Een Startnotitie is de eerste stap in een procedure die moet leiden tot het opstellen van een Milieu-effectrapport (MER). Het op te stellen MER is bedoeld om de gevolgen van een voorgenomen activiteit voor het fysieke milieu zichtbaar te maken. Naar aanleiding van de Startnotitie, waarin de provincie in grote lijnen aangeeft wat zij voornemens is, de ingekomen reacties en het advies van de Commissie voor de Milieu Effect Rapportages worden richtlijnen opgesteld. Deze moeten bij het opstellen van een MER in acht worden genomen.

Stukken inzien
De Startnotitie ligt daartoe met ingang van 18 november tot en met 23 december 2002 ter inzage in de gemeentehuizen van Vlijmen en Drunen en in de bibliotheken van Vlijmen, Drunen en Heusden.

In het provinciehuis kunnen stukken desgevraagd tenminste gedurende drie aaneengesloten uren per week ook buiten werkuren worden ingezien. Tevens zijn de startnotities gedurende de periode van terinzagelegging te bekijken op internet: www.brabant.nl

Toezending van stukken en informatie
Iedereen kan verzoeken om toezending van de startnotities bij het servicecentrum van de provincie, tel. (073) 681 25 25. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevr. J. Bauwens (in de rol van bevoegd gezag), tel (073) 681 26 78, email: jbauwens@brabant.nl of met de heer J. van der Wijst (in de rol van initiatiefnemer), tel. (073) 681 87 63, email: jvdwijst@brabant.nl.

Informatiebijeenkomsten
Om u zo goed mogelijk te informeren over de inhoud van de Startnotitie en de bijbehorende Streefbeelden organiseert de provincie informatiebijeenkomsten:


- voor gebied Peel & Maas op 2 december 2002 in De Blauwe Kei, Stadhuisplein 7 te Veghel, aanvang 19.00 uur en op 3 december 2002 in het gemeentehuis Sint Anthonis, aanvang 19.00 uur;


- voor gebied Boven-Dommel op 9 december 2002 in De Hofnar, De Hofnar 10 te Valkenswaard, aanvang 19.00 uur;


- voor gebied Beerze-Reusel op 10 december 2002 in De Eikelaar, Julianastraat 16 te Diessen, aanvang 19.00 uur;


- voor gebied De Meierij op 10 december 2002 in het gemeentehuis te Boxtel, aanvang 19.30 uur;


- voor gebied Maas & Meierij op 11 december 2002 in Het Wapen van Rosmalen, Graafsebaan 52 te Rosmalen, aanvang 19.00 uur;


- voor gebied Baronie op 11 december in het Partycentrum Aville, Antwerpseweg 36 te Rijsbergen, aanvang 19.30;


- voor gebied De Peel op 12 december 2002, in Carlton De Brug, Arke 317 te Mierlo, aanvang 19.00 uur.

Aangezien de reconstructiegebieden Baronie, Beerze-Reusel en Boven-Dommel grenzen aan de landsgrens tussen Nederland en België worden inwoners uit België uitgenodigd om mee te denken in deze m.e.r.-procedure.

Opmerkingen
Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7.14 van de Wet Milieubeheer wordt iedereen in de gelegenheid gesteld opmerkingen te maken over de te geven richtlijnen. De opmerkingen kunnen tot en met 23 december 2002 worden ingezonden aan Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, t.a.v. mevr. J. Bauwens, Postbus 90151, 5200 MC 's-Hertogenbosch. Daarbij kan worden verzocht persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Tevens kunnen mondelinge opmerkingen gemaakt worden tijdens de bovengenoemde informatiebijeenkomsten.

Voor de goede orde wordt opgemerkt dat in deze fase slechts opmerkingen kunnen worden gemaakt betreffende de te maken richtlijnen voor het opstellen van het MER. Het MER zal te zijner tijd tegelijk met het ontwerp-Reconstructieplan ter inzage worden gelegd.