Gemeente Zoetermeer

Wethouder Paul Scheffer biedt ontslag aan

Wethouder Paul Scheffer (Strategische Ontwikkeling, Economische Zaken en Werkgelegenheid, Informatiebeleid en Automatisering, Kunst en Cultuur, Stedenbanden en Vredesbeleid) heeft afgelopen nacht tijdens de raadsvergadering zijn ontslag aangeboden. Reden hiervoor is het niet doorgaan van de invoering van Diftar-tarieven. De raad heeft hiertoe afgelopen nacht in meerderheid besloten. "Diftar is een gepolitiseerd en beladen onderwerp in de Zoetermeerse gemeentepolitiek. Aan het niet doorgaan hiervan heb ik - los van de achtergronden waartegen dit besluit is genomen - gemeend politieke consequenties te moeten verbinden," aldus de aftredend wethouder. In het vorige college was Paul Scheffer als wethouder Financiën nadrukkelijk betrokken bij het Diftarproject.

"Ik heb dit besluit met overtuiging, maar met pijn in het hart genomen. De afgelopen vijf jaar heb ik mij met plezier, energie en betrokkenheid ingezet voor de Zoetermeerse samenleving. Met het aantreden van het nieuwe college heb ik een nieuwe, uitdagende portefeuille gekregen met diverse interessante dossiers. Dit moet ik nu helaas loslaten. Het spijt mij dan ook dat aan mijn wethoudersperiode nu een eind is gekomen, maar aanblijven had ik geen goed signaal naar de inwoners van Zoetermeer gevonden."

Onderzoeksenquête
De raad heeft gisterennacht in meerderheid besloten tot een onderzoeksenquête. Paul Scheffer ziet een eventueel verhoor met vertrouwen tegemoet: "Ik heb niets te verbergen, heb integer gehandeld en zal de onderzoekscommissie in alle openheid en eerlijkheid tegemoet treden."

Diftar
Diftar staat voor het geDIFferentieerde TARief en is een systematiek voor het ophalen van huisvuil volgens het principe 'de vervuiler betaalt'. Burgers zouden als Diftar zou zijn ingevoerd, betalen per keer dat afval wordt aangeboden.

Laatste wijziging: 26-11-2002