Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

26 november 2002

Politie arresteert verdachten brute berovingen Wilhelminapark

BREDA: De politie heeft twee Bredanaars van 18 en 20 jaar aangehouden op verdenking van twee brute berovingen. De berovingen vonden in de nacht van vrijdag 25 op 26 zaterdag oktober in het Wilhelminapark plaats, waarbij een 33 jarige en 26 jarige Bredanaar flink letsel opliepen. Volgens beide slachtoffers gebruikten de daders fors geweld. Een van de slachtoffers liep daarbij een gebroken kaak en diverse andere verwondingen op. Bij een van de slachtoffers werd met de buitgemaakte huissleutels kort nadien in zijn woning ingebroken. De politie kwam de verdachten via rechercheonderzoek op het spoor. Vorige week verrichtte de politie de eerste aanhouding, vanmorgen werd de tweede verdachte van zijn bed gelicht.

Volgens het 33 jarige slachtoffer werd hij zaterdagmorgen rond 05.30 uur op het Wilhelminapark door vier mannen in geslagen en werd zijn GSM afgepakt. Diezelfde ochtend werd bij de politie een soortgelijke overval gemeld, die ook had plaatsgevonden in het Wilhelminapark. Dit keer werd het slachtoffer zo door zijn belagers zwaar mishandeld, dat hij geruime tijd buiten kennis raakte en zwaar gewond op de grond achterbleef. Na geruime tijd slaagde hij erin hulp in te roepen van een nabij gelegen winkel. Een kaakoperatie bleek noodzakelijk. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang.

Politie arresteert verdachte na schoolinbraak

BREDA: De politie heeft gisteravond een 46 jarige Bredanaar aangehouden die kort ervoor in een school aan de Polderstraat in Breda had ingebroken. Getuigen hadden de inbraak gezien en belden de politie.

Aan de hand van het signalement ging de politie aan de deur van een bekende verdachte. Die bleek net thuis te zijn en deed met bebloede handen de deur van zijn woning open. Al snel bleek dat hij dit letsel had opgelopen toen hij met een steen het glas van een ruit van een leslokaal had vernield. De verdachte is aangehouden.

Computeronderdelen uit vrachtauto gestolen

ETTEN-LEUR: Een chauffeur van een Nederlandse vrachtauto keek raar op toen hij vannacht rond 01.00 uur op de Concordialaan in Etten-Leur in de cabine van zijn vrachtauto lag te slapen. De man merkte dat er iemand in zijn oplegger liep en met dozen aan het schuiven was. Toen hij het licht in zijn cabine aan deed reed met hoge snelheid een rode BMW weg. Het dekzeil van de vrachtauto bleek opengesneden te zijn. De chauffeur mist enkele losse computeronderdelen uit een van de dozen. De omvang van de schade is niet bekend.

Bron: R.vKuik