Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politie district Oosterhout

OOSTERHOUT, 26 november 2002

Team Altena:

Inbraak in woning
ALMKERK In een woning aan de Korf te Almkerk werd in de nacht van dinsdag 26 november ingebroken. Via verbreking van de achterdeur, kon de dader de woning binnen komen. Uit de woning verdwenen verschillende portemonnees. In dezelfde straat werd bij een andere woning geprobeerd om een schuur open te breken. Dat lukte niet. Het bleef dus bij een poging.

Inbraak in supermarkt
WOUDRICHEM: De politie onderzoekt een inbraak die gepleegd werd in de nacht van dinsdag 26 november. De inbrekers sloegen hun slag bij een supermarkt aan de Wethouder de Joodestraat te Woudrichem. Zij konden binnenkomen door in het dak een gat te maken. Uit de winkel verdwenen verschillende goederen, voornamelijk tabak, scheermesjes en pre-paid telefoonkaarten. De technische recherche heeft op de plaats van het misdrijf diverse sporen veilig gesteld die vermoedelijk afkomstig zijn van de nog onbekende daders.

Team Gilze en Rijen:

Diefstal uit bedrijf
GILZE: In een bedrijf aan Den Bulk te Gilze is op maandagavond 25 november ingebroken. Meerdere ruiten werden ingegooid waarna de daders er vandoor gingen met medeneming van PC apparatuur. De technische recherche heeft op de plaats van het misdrijf diverse sporen veilig gesteld die vermoedelijk afkomstig zijn van de nog onbekende daders.

Dronken doorrijder gearresteerd RIJEN: Op maandagavond 25 november vond rond 20.00 uur een aanrijding plaats op de Zaaren/Zwarte Dijk in Rijen. De veroorzaker reed na de aanrijding door. De benadeelde volgde hem en gaf met zijn mobiele telefoon zijn positie door aan de politie. Op de Hoofdstraat te Rijen arresteerde de politie de veroorzaker van het ongeval. De verdachte is een 53 jarige inwoner uit Rijen. In het politiebureau onderging de verdachte een ademanalyse. Dit gaf een uitslag van 815 microgram per liter uitgeademde lucht (ug/l.) terwijl 220 ug/l. het maximaal toegestaan is. De politie onderzoekt nog of verdachte al dan niet opzettelijk is ingereden op het slachtoffer tijdens zijn vlucht.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: De politie hield in Hooge Zwaluwe, Helkant en Made snelheidcontroles. Hierbij werden ongeveer 1150 passanten gecontroleerd op hun snelheid. Er waren 164 bestuurders die te hard reden. Zij kunnen binnenkort een bekeuring thuis verwachten van het Centraal Justitieel Incasso Bureau.

Kettingbotsing zorgt voor oponthoud RAAMSDONKSVEER: Op maandagavond 25 november vond tijdens de avondspits op de A27 onder Raamsdonksveer een drietal aanrijdingen plaats, waarbij in totaal 9 voertuigen waren betrokken. Het betrof 2 kop-staart aanrijdingen en 1 aanrijding waarbij de bestuurder uitweek om een kopstraat aanrijding te voorkomen en daardoor tegen 2 andere voertuigen botste
Dit alles vond plaats op de westelijke rijbaan van de A-27 bij de afrit naar knooppunt Hooipolder. Er ontstond alleen materiele schade. Bij de afwerking van de ongeval heeft Rijkswaterstaat op verzoek van de politie, de bewuste afrit enige tijd afgesloten.

Team Waalwijk:

Politie ontmantelt hennepkwekerij WAALWIJK Op maandag 25 november 2002 omstreeks 15.30 uur ontdekte de politie op de Eerste Zeine te Waalwijk een hennepkwekerij. In het pand werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. De aanwezige 2143 planten, lampen en andere spullen werden inbeslag genomen. In het pand trof de politie drie mannen aan. Een van hen, een 33 jarige inwoner van Kaatsheuvel gaf aan dat hij de eigenaar van de hennepkwekerij was. De planten zijn direct vernietigd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken automobilist betrapt WAALWIJK: Op dinsdag 26 november 2002 omstreeks 01.45 uur hield de politie op de Sweelinckstraat te Waalwijk een 42 jarige bestuurder uit Waalwijk aan. Uit onderzoek bleek dat hij te veel alcohol gedronken (995 ug/l.) had om zijn auto nog te mogen besturen. Het rijbewijs van deze man is ingevorderd en hij is met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Team Oosterhout:

Aanrijding met letsel
Op maandagmiddag 25 november omstreeks 17.15 uur vond op de Eurapaweg te Oosterhout een aanrijding plaats tussen een fietsster en een personenauto. De 55 jarige Oosterhoutse automobilist zag, bij het uitrijden van weg van een woonboulevard, de fietster over het hoofd. Dit betreft een 21 jarige inwoonster van Oosterhout. De fietsster werd met verwondingen in het gezicht overgebracht naar het ziekenhuis. De jonge vrouw brak meerdere tanden van haar gebit.

Bron: Jeroen Steenmeijer