Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 09.00 uur

Winkeldief gepakt

AMERSFOORT Personeel van een winkel aan het Euterpeplein heeft dinsdagmiddag een meisje aangehouden voor het stelen van goederen.

Omstreeks 15.45 uur zag een personeelslid van de winkel dat een 12-jarig meisje uit Amersfoort schrijfgerei onder haar jas verstopte en vervolgens de winkel verliet zonder af te rekenen. Het meisje werd staande gehouden en overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Het meisje bekende tegenover de politie dat zij geprobeerd had de goederen te stelen. In overleg met de ouders werd besloten voor een Halt afdoening.

Twee plakkers aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft dinsdagmiddag op het Smallepad twee plakkers van posters aangehouden.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee mannen illegaal posters plakken. De mannen een 23-jarige man uit Zwaag en een 31-jarige man uit Hoorn werden staande gehouden en kregen een bekeuring. De posters werden vrijwillig bij de agenten ingeleverd en de mannen vervolgden hun weg.

Controle leerlingenvervoer

AMERSFOORT De politie heeft op de Miereveldstraat een controle op het vervoer van leerlingen uitgevoerd.

Tussen 07.45 en 09.30 uur werden in totaal 15 busjes gecontroleerd. De technische staat van de autos bleek voornamelijk in orde. Op de manier waarop de kinderen werden vervoerd schorten het één en ander. Zo trof de politie in 7 gevallen kinderen aan die niet in een kinderbeveiligingsmiddel werden vervoerd.

Een aantal vervoerders kon geen vergunning overleggen. Een bestuurder kon geen rijbewijs tonen.

Bestuurder onder invloed

AMERSFOORT Dinsdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die onder invloed van alcohol bestuurde.

Omstreeks 17.40 uur trof de politie op de Arnhemseweg een voertuig aan die zojuist achter op een stilstaande vrachtauto met aanhanger was gereden. De 49-jarige bestuurder uit Amersfooort stond naast de auto en was niet gewond. Op het moment dat de politie de man aansprak en een verklaring vroeg, roken zij en sterke alcohollucht bij de Amersfoorter.

Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse uit dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. De Amersfoorter moest zijn rijbewijs inleveren. Met een rijverbod van negen uur werd hij met een proces-verbaal naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man bepalen.