Korps: Flevoland, plaats: Lelystad 27-11-2002 Politiecontroles Lelystad

District Noord, S. van Bruinessen, tel. 0653224343

Een week de tijd voor licht op fiets

LELYSTAD De dagen zijn korter. Het is langer donker. Doet uw fietslicht het wel? Nee? Dan geeft de politie Lelystad u één week de tijd om dit in orde te maken. Heeft u na 8 december geen licht? Dat betekent een boete van 14 of 23 euro.

Het is erg gevaarlijk om zonder licht in het donker te fietsen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor andere weggebruikers. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Daarom besteedt de politie, net zoals vorig jaar, extra aandacht aan fietsers en hun verlichting. Ook 3VO voert tot het einde van dit jaar een campagne met de titel Laat je zien, speciaal gericht op de fietsers.

Politiecontroles
Volgende week van 1 tot 8 december krijgen fietsers die geen licht hebben, de kans om dit in orde te maken. Daarna, tot eind december 2002, controleert de politie extra op fietsverlichting. Volgens de projectleider: Wij bekeuren elke fietser die dan bij nacht of bij dag, als het zicht slecht is, aan de voor- of achterkant van de fiets geen verlichting voert. Een licht niet in orde, is 14 euro. Beide lichten kapot, betekent 23 euro.