Korps: Friesland, plaats: Drachten 27-11-2002
Opening politiepost in Drachten

Opening politiepost de Kouwe in Drachten
Vanmiddag, woensdag 27 november, wordt om 16.00 uur de politiepost aan de Vogelweide 5 in Drachten geopend. De officiële openingshandeling wordt verricht door de heer mr. ing. P. van der Zaag, burgemeester van de gemeente Smallingerland en de heer C. de Jong, waarnemend districtschef van de politie Drachten. Het politiesteunpunt is gesitueerd in het wijkcentrum de Kouwe.

Achtergrond
In het kader van het kennen en gekend worden, wordt het politiesteunpunt aan de Vogelweide geopend. De wijkagenten gaan vanuit de politiepost werken en zijn aanspreekpunt voor de burgers van de wijk Noord-Oost. Met een vast aanspreekpunt in de wijk wordt voldaan aan de wens van zowel burger als politie. De politiepost zal de afstand tussen burger en politie verkleinen. De politiepost is tot stand gekomen door samenwerking tussen Politie Fryslân en de gemeente Smallingerland.

Programma
Na de officiële opening kunnen de bewoners van de wijk en de genodigden, onder het genot van een hapje en een (fris)drankje, een kijkje nemen in de politiepost. Tevens worden diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Openingstijden
Het steunpunt is op donderdag geopend van 09.30 12.30 uur. Verder is de politiepost op afspraak geopend.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272