Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 27-11-2002
Persberichten van woensdagmorgen 27 november 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 17.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59.

Verkeersongeval met alcohol

Beilen - Dinsdagavond reed een 26-jarige man uit Dwingeloo met zijn auto over de Beilervaart vanuit de richting Hoogersmilde. In een scherpe bocht verloor hij de controle over zijn auto en botste tegen een in de berm staande boom. Hij kwam kort voor het water tot stilstand. De bestuurder bleek een alcoholpromillage van 0,6 te hebben. Vanaf begin deze maand had hij bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid. Zijn auto was niet APK-gekeurd.

Dodelijk ongeval

Gasselternijveen Op dinsdagavond omstreeks 18.10 uur, reed een 14-jarige jongen uit Gasselternijveen op zijn fiets vanaf de Hoofdstraat de kruising met de I R van Veelenweg op. Hij werd daar aangereden door een 44-jarige vrouw die als bestuurster van een personenauto over de I R van Veelenweg reed. Als gevolg van het opgelopen letsel overleed de jongen ter plaatse. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval omdat mogelijk een van de betrokkenen het rode verkeerslicht heeft genegeerd.

Alcoholmobilist

Dalen - Vannacht reed een 32-jarige man uit Dalen met zijn auto over de Bente. Hij had een alcoholpromillage van 0,6.

Zonder rijbewijs

Beilen Vannacht reed een 25-jarige man uit Hollandscheveld met zijn auto over de Torenlaan. Hij bleek vanaf de vorige dag een rijontzegging te hebben voor de periode van een jaar. Hij kon zijn auto aan de kant zetten.

Diefstal uit woning

Emmen - Dinsdagavond kwam de 60-jarige bewoonster van een woning aan de Angelsloerdijk thuis waarna zij ontdekte dat er was ingebroken. De achterdeur werd opengebroken waarna gouden sieraden werden weggenomen. Schadebedrag onbekend.

Verkeerscontrole

Emmen Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden in de Rietlanden, Nieuw-Amsterdam/Veenoord, Erica en Schoonebeek. Zeven bestuurders kregen een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen en één bestuurder kon het rijbewijs en kentekenbewijs niet tonen. Ook werd gecontroleerd op de automobilisten die kinderen van school kwamen halen aan de Veldstukken. Daarbij werden geen overtredingen vastgesteld.