Gemeente Capelle a/d IJssel

Wijkendag 2002

Op 13 november 2002 vond de tweede wijkendag plaats. Aan het einde van de middag verzamelden zich zon 140 Woppers, ambtenaren en bestuurders in het Isala Theater om deel te nemen aan deze jaarlijks terugkerende bijeenkomst. Dit jaar voor het eerst georganiseerd samen met leden van de Capelse WOPs.

Wethouder Aart-Jan Moerkerke deed de aftrap. In zijn welkomstwoord keek hij terug op vorig jaar. Hierbij introduceerde hij het nieuwe WOP-logo en de Capelse WOP-internetsite (www.capelsewijken.nl). Initiatieven die vorig jaar tijdens de wijkendag werden opgestart. Een vertegenwoordiger van het Bureau Opzoomer Mee uit Rotterdam verzorgde een presentatie over het aldaar succesvolle Opzoomeren. Tijdens de maaltijd konden de aanwezigen drie themahoeken (jongeren, veiligheid en ouderen en gehandicapten) bezoeken waar men andere geĂŻnteresseerden kon ontmoeten. Ook was er een zogenaamde klaag- en juichmuur in de foyer geplaatst. Hierop konden successen en suggesties worden bevestigd.
Na een prima maaltijd ging het programma verder met een discussie over het thema: Meer mensen bij de WOP, hoe los je dat op. Ook de onderwerpen van de klaag- en juichmuur kwamen aan de orde. De aanwezige wijkwethouders werden hierover vaak stevig aan de tand gevoeld.
De dag werd rond 22.00 uur afgesloten met een drankje en bij de uitgang werd aan de deelnemers een speciaal voor de gelegenheid gemaakte kalender uitgereikt.