Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.00 u) Woensdag, 27 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen dinsdag snelheidscontroles gehouden op de Bredastraat en op de Parallelweg in Heerlen. Daarbij controleerde de politie totaal 831 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 75 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Twaalf voertuigbestuurders werden ter plaatse bekeurd en de overige drie en zestig voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid 90 km p/u. Daarnaast bekeurde de politie tijdens deze controles overigens een automobilist uit Landgraaf met een aantal bekeuringen; wegens het zogenaamde bumperkleven, het rijden door het voor hem rode verkeerslicht en het niet dragen van de autogordel.
Tijdens algemene controles afgelopen dinsdagmiddag in het centrum van Heerlen heeft de politie totaal 13 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen betrof het foutief / illegaal parkeren (parkeren op een fietspad, parkeren op een kruisingvlak, parkeren buiten de daarvoor bestemde parkeervakken etc.).

Heerlen; aanhoudingen
De politie heeft de afgelopen dagen totaal zeven mannen (17 tot 24 jr) uit Heerlen, Kerkrade en Landgraaf aangehouden. Die worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak op 17 november jl. in een rijwielhandel aan de Grasbroekerweg in Heerlen. Daarbij maakten de inbrekers allerlei bromfietsonderdelen en materialen (cilinders, koppelingen, uitlaten etc.) bromfietshelmen en geld buit. De politie stelde naar aanleiding van deze inbraak gedane aangifte een onderzoek in waarbij gaande het onderzoek de verdachten in beeld kwamen. Vier verdachten, jongemannen (17/19/21/23) uit Heerlen zitten nog vast. Een deel van de buit is teruggevonden. De politie stelt verder onderzoek in en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen dinsdagmiddag in een woning aan de Prof. Cobbenhagenstraat in Kerkrade trof de politie op slaapkamers een hennepkwekerij aan met totaal 235 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen apparatuur (16 groeilampen, 16 transformatoren, een kachel etc.) in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen een van de bewoners. In het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie werd een boete opgelegd van Euro 2.100,--. Voor het geval de boete niet wordt of kan worden betaald, werd ook meteen een dagvaarding uitgereikt.

Kerkrade; boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie, een 35-jarige vrouw uit Landgraaf bekeurd met een boete van tweehonderd Euro. Personeel van een winkel aan de Zonstraat in Kerkrade betrapte de vrouw bij diefstal van parfum.