ABVAKABO FNV

ABVAKABO: geen akkoord zonder oplossing gesubsidieerde arbeid

Zoetermeer, 27 november 2002

In het najaarsoverleg moet een oplossing komen voor de bezuinigingen op de gesubsidieerde arbeid. Als de afspraken hierover onvoldoende zijn, is het akkoord niets waard. Dat zegt ABVAKABO FNV aan de vooravond van het feitelijke najaarsoverleg.

Tijdens het najaarsoverleg spreken sociale partners over de gesubsidieerde arbeid, het spaarloon, langdurige minima en loonmatiging. 'Allemaal gewichtige onderwerpen, maar voor ons is het van essentieel belang dat er een oplossing komt voor mensen met een gesubsidieerde baan. Die willen nu duidelijkheid en een oplossing', aldus Ronald Paping, lid van het Dagelijks Bestuur van ABVAKABO FNV. Ook moet er een financiële tegemoetkoming komen voor mensen die langdurig op het sociaal minimum zitten, vindt de bond.

Paping heeft meermalen met de minister en staatssecretaris van SZW overleg gevoerd. 'Het kabinet weet dondersgoed wat wij voldoende en wat wij onvoldoende vinden', zegt Paping. Leden van ABVAKABO FNV hebben sinds juli, toen de bezuinigingsplannen in het strategisch akkoord verschenen, op verschillende plekken actie gevoerd. In totaal zijn zo'n 7.000 werknemers in actie gekomen. Ook zijn 70.000 kaarten naar de Tweede Kamer gestuurd. Paping: 'Het is niet nieuw, we hebben steeds gezegd dat er een fatsoenlijke oplossing moet komen'. De bond gaat door totdat er goede afspraken zwart op wit staan. Dat betekent dat die 10.000 reguliere banen er echt komen, plus een garantie voor werkzekerheid.

De FNV onderhandelt in het najaarsoverleg met werkgevers en het kabinet. Een eventueel onderhandelaarakkoord wordt aan de bonden voorgelegd. ABVAKABO FNV stelt zich nu op het standpunt dat er geen akkoord komt, als er onvoldoende wordt afgesproken over de gesubsidieerde arbeid.

Meer informatie:
Ronald Paping dagelijks bestuur ABVAKABO FNV (06) 51576938
Annemarie Vonk voorlichter (06) 53362330

Zie ook: www.abvakabo.nl onder acties wiw/id

27 nov 02 16:19