D66-actualiteiten uit Europa


Internet-award

27/11/2002

Lousewies van der Laan is op het lustrumcongres van de Internet Society Nederland (ISOC) verkozen tot beste on-line politicus van Nederland. De jury, bestaande uit onder andere Michel van de Bel (directeur Microsoft Nederland) en Nina Brink (LaDot), verkoos Van der Laan uit een zestal genomineerden tot beste online politicus van het jaar. Gastsprekers op het congres waren onder andere Maurice de Hond en Roger van Boxtel.

Het juryrapport verhaalde: "Een andere exponent van de nieuwe generatie politici dient zich aan met Lousewies van der Laan. Als Europees parlementariër heeft ze al eens de pers gehaald met het online plaatsen van EU-documenten die officieel vrijgegeven waren. Ze zet de technologie in om de burger op gedreven wijze in te lichten en te consulteren over de gang van zaken en de koers in Brussel. Bovendien is ze de initiatiefneemster van een actie tegen spam."

Winaar van de ISOC-Award "beste maatschappelijk interinitiatief" werd www.lombox.nl, de site van de wijk lombok in Utrecht. In de categorie "beste overheidsinitiatief" won www.gigaport.nl, met een eervolle vermelding voor digitalepioniers.nl. Kijk voor meer informatie over de ISOC-awards op: www.isoc.nl


---


---