Politie Gelderland-Midden

Scherpenzeel, eenzijdig ongeval
Publicatiedatum: 27-11-2002
Een 23-jarige automobilist uit Barneveld heeft dinsdag tegen 23.45 uur zijn auto `geparkeerd' in een sloot aan de Barneveldsestraat. Hij kwam uit Scherpenzeel en reed richting Barneveld. Door de dichte mist zag hij een bocht naar links te laat. Hij verloor de macht over het stuur en kwam in de rechter berm terecht. De bestuurder probeerde nog te corrigeren, maar kon niet voorkomen dat hij met wagen en al tot stilstand kwam in een sloot.
Wageningen, controle fietsverlichting
Publicatiedatum: 27-11-2002
Op de Nobelweg en de Hollandseweg zijn dinsdagavond vier fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Hiervoor kreeg elk een boete van 23 euro.
Tevens werd een 16-jarige jongeman uit Wageningen beboet voor rijden zonder licht op een (krakkemikkige) brommer. De boete kon niet zonder slag of stoot worden gegeven, want toen de bestuurder de agenten zag, reed hij hard weg. Een korte achtervolging was nodig om de 16-jarige te achterhalen. De bromfiets is voor onderzoek meegenomen. Wageningen, snelheidscontrole
Publicatiedatum: 27-11-2002
Bij een snelheidscontrole, dinsdag van 16.53 tot 21.18 uur op de Keijenbergseweg, zijn tachtig `hardrijders' geflitst. Het Verkeershandhavingsteam heeft tijdens de genoemde tijdsspanne de snelheden gemeten van in totaal 2765 voertuigen. Barneveld, controle fietsverlichting
Publicatiedatum: 27-11-2002
Op de Schoutenstraat zijn dinsdagavond twaalf fietsers bekeurd voor het rijden zonder licht. In totaal vijftig fietsers zijn tussen 18.00 en 21.30 uur gecontroleerd.