Ingezonden persbericht


*****PERSBERICHT*****

Internationale carrière blijft trekken

In het huidige economische klimaat blijkt de internationale carrière nog altijd in opkomst. Zowel onder starters op de arbeidsmarkt als bij de meer ervaren werknemer bestaat grote aandacht voor het werken in het buitenland. De Nederlandse Hogescholen en Universiteiten spelen in op de behoefte aan informatie over het werken buiten de landsgrenzen door middel van de Nationale Week van Studeren in het Buitenland . Ook Expertise in Labour Mobility biedt globetrotters een middel in de voorbereiding voor een internationale carrière, in de vorm van de nieuwe workshop Looking for work around the Globe .

Expertise in Labour Mobility, expert advies- en onderzoeksbureau op het gebied van de internationale arbeidsmarkt, biedt zowel startende werknemers als mensen die op een later punt in hun carrière de stap naar het buitenland willen maken, een training die de kansen op de internationale arbeidsmarkt aanzienlijk vergroot.

De workshop Looking for work around the Globe is gericht op een ieder die een carrière in het buitenland ambiëert. In de workshop wordt specifiek aandacht besteed aan de landen waar deelnemers aan de workshop in geïnteresseerd zijn. Door middel van sollicitatietips, landspecifieke CV s en informatie over de management cultuur in een bepaald land biedt Expertise in Labour Mobility de deelnemers een opstap in het zoeken naar een geschikte baan in het land van hun keuze.

Op dinsdag 5 en woensdag 27 november aanstaande organiseert Expertise in Labour Mobility deze workshop op haar kantoor in Amsterdam. Van 19.00 tot 22.00 stellen mevrouw Drs. Nannette Ripmeester en haar team hun kennis beschikbaar aan de deelnemers. Voor ¬35,= (reader en koffie/thee inbegrepen) kunnen deelnemers zich opgeven voor de workshop bij Expertise in Labour Mobility via 020-6836964 of k.schueller@labourmobility.com.

In aanvulling op de workshop biedt Expertise in Labour Mobility ook verdere hulp aan mensen die in het buitenland wil werken, in de vorm van de Looking for work in... gidsen. Deze serie van 28 gidsen is er op gericht om professionals op weg te helpen naar een internationale baan in het land van hun keuze. Elke gids bevat landspecifieke informatie over onder andere sollictatieprocedures, visa eisen, belangrijke sectoren, culturele management verschillen en een voorbeeld CV. Daarnaast is Expertise in Labour Mobility een internationaal expert op het gebied van onderzoek naar alle aspecten van de internationale arbeidsmarkt. Klanten zijn onder andere instanties als de Europese Commissie en de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten. Tenslotte zijn de medewerkers van Expertise in Labour Mobility veel gevraagde auteurs binnen het vakgebied. Voor meer informatie over de activiteiten van Expertise in Labour Mobility, kunt u eveneens contact opnemen.


***** EINDE PERSBERICHT *****

Voor meer informatie neemt u contact op met Expertise in Labour Mobility Communications Department, mevrouw Manon de Jong
Elandsgracht 17
1016 TM Amsterdam
T +31.20.683.69.64
F +31.20.412.52.95
@ m.de.jong@labourmobility.com www.labourmobility.com