Ingezonden persbericht

De OGh organiseert themabijeenkomst over analytische databases

Op donderdag 28 november organiseert de Oracle Gebruikersclub holland (OGh) een themabijeenkomst over analytische databases. Centraal op deze bijeenkomst staat de discussie tussen relationele OLAP en multidimensionale OLAP.

Om de juiste beslissingen te nemen moet de juiste informatie beschikbaar zijn. Met name bij strategische keuzes kan scherp inzicht in de samenhang tussen twee of meer dimensies de doorslag geven. Maar, hoe verkrijg je deze informatie uit de database?
Afhankelijk van de aard van de vragen en de omvang van de database is de optimale inrichting van de informatievoorziening te bepalen. Daarbij komt direct de discussie tussen relationele OLAP en multidimensionale OLAP, oftewel kubussen, naar voren. Voorstanders van multidimensionale OLAP beweren dat alleen multidimensionale databases volstaan om een gedegen inzicht in de samenhang tussen een aantal dimensies te bewerkstelligen. De vraag is of dit terecht is. In veel gevallen is met een relationele database een voldoende analytische functie beschikbaar en is de noodzaak voor een 'kubus' minder groot.

Op 28 november 2002 organiseert de OGh een themabijeenkomst over analytische databases. Tijdens deze bijeenkomst gaan we nader in op vragen als: "In welke gevallen kunnen we met relationele databases volstaan?" en "Wanneer kunnen we beter een multidimensionale database inzetten?"

U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Bas Roelands van Oracle behandelt in zijn presentatie de analytische mogelijkheden van relationele databases. In het tweede gedeelte gaat Fabian Janssen (Sales Consultant bij Oracle BI&W) in op de analytische mogelijkheden van de multidimensionale database.

Bent u geĂŻnteresseerd in analytische databases? Wilt u weten welke variant het meeste soelaas biedt in welke situatie? Schrijf u dan nu in via www.oracle-usergroup.nl. De themabijeenkomst vindt vanaf 18:30 uur plaats in het Oracle-kantoor in De Meern. Deelname is gratis.