Gemeente Zeist

Datum 25 november 2002

Ambtenaren gemeente Zeist sponsoren duurzame ontwikkelingsprojecten

Prijsuitreiking regionale actie "Fiets naar je Werk"

Op donderdag 28 november zal wethouder Richard Stap van Milieu, om 15.30 uur in kamer 2 van het gemeentehuis, de prijsuitreiking doen van de regionale actie "Fiets naar je Werk". Met deze actie wilde gemeente Zeist haar medewerkers stimuleren meer met de fiets naar het werk te gaan en wordt tegelijkertijd kleinschalige duurzame projecten in ontwikkelingslanden ondersteund. Naast de gemeente Zeist hebben ook andere gemeenten en bedrijven uit de provincie Utrecht aan deze actie deelgenomen.

De gemeente Zeist nam dit jaar voor het eerst deel aan de landelijke Actie "Fiets naar je Werk". Op provinciaal niveau wordt deze actie gecoördineerd door het Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (COS) Utrecht. Door deelname aan deze actie wil de gemeente het woon-werkfietsen van haar eigen organisatie stimuleren. Het project geeft invulling aan het milieubeleid van de gemeente. Een tweede doel was om kleinschalige duurzame projecten te ondersteunen in ontwikkelingslanden, in samenwerking met ontwikkelingsorganisatie Novib. Dit gebeurt mede met het sponsorbedrag van 1 eurocent per gefietste kilometer die de gemeente beschikbaar heeft gesteld..

In totaal hebben 68 ambtenaren van de gemeente Zeist deelgenomen, zij hebben in totaal 72.845 kilometer gefietst (ofwel ¤ 728,45 aan sponsorgeld). Naast Zeist namen nog diverse andere gemeenten en bedrijven deel aan de actie. Onderzoek heeft aangetoond dat de fietscampagne duidelijk effect heeft. Deelnemers gaan vaker op de fiets en maken minder autokilometers. Dat is niet alleen winst voor het milieu, maar ook voor de deelnemers zelf.

Fiets als hoofdprijs
Wethouder Stap zal naast de hoofdprijs, een fiets, nog diverse andere prijzen uitreiken namens COS Utrecht. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door verschillende organisaties en de prijswinnaars zijn persoonlijk uitgenodigd.

U bent donderdag 28 november a.s. (met uw fotograaf) vanaf 15.30 uur van harte welkom bij de officiële prijsuitreiking van de actie 'Fiets naar je Werk' in kamer 2 van het gemeentehuis, Het Rond 1. Voor meer informatie over de actie "Fiets naar je Werk" kunt u contact opnemen met Milieudienst Zuidoost-Utrecht, de heer P. Aelmans, tel. (030) 6999512 of p.aelmans@milieudienstzou.nl.

Bureau Communicatie - Gemeente Zeist
tel. 030 6987213
fax. 030 6916445