Gemeente Heeze-Leende


Kunstschilders Riek Thijs en Martien Baselmans in het gemeentehuis van Heeze-Leende.

Donderdagmiddag 28 november aanstaande om 15.30 wordt in het gemeentehuis van Heeze-Leende een expositie geopend met werk van Riek Thijs en Martien Baselmans.

Hun werk is op afspraak tot en met 25 februari 2003 gratis te bezichtigen tijdens de openstellingsuren van het gemeentehuis.

Riek en Martien zijn beiden afkomstig van Heeze en schilderen al vele jaren.

Riek Thijs (55) is 18 jaar geleden begonnen met een tekencursus. Het komt in je leven geeft zij als antwoord op de vraag waarom ze daarmee begonnen is. Vanaf dat moment heeft het tekenen en schilderen, en later ook het boetseren, haar leven in belangrijke mate beheerst. Zij is een echt buitenmens en schildert daarom ook het liefst landschappen. Tussen de seizoenen door doet ze nog aan portret- en modeltekenen en boetseren.
In deze expositie zijn haar winterlandschappen te zien, gemaakt met paletmes, die zoveel uitstraling hebben dat je komende winter niet zelf de hei op of het bos in hoeft om te genieten van hun schoonheid.

Martien Baselmans (56) is begonnen met aquarelleren als een soort tijdverdrijf, omdat hij met zijn werk om gezondheidsredenen moest stoppen. Maar hij raakte er zo van in de ban dat hij besloot zich ook in deze richting zo goed mogelijk te gaan bekwamen. Zijn schilderijen zijn voornamelijk gemaakt in olieverf, vaak impressionistisch van stijl, maar voor de waarnemer is de ontwikkeling naar abstract duidelijk. Martien laat je de dingen zien vanuit een onverwacht perspectief, zoals hij het ervaart, over onderwerpen waar hij bij betrokken is.

Kortom, het gemeentehuis biedt weer plaats aan een paar schilders van eigen bodem, wiens werk een bezoek alleszins de moeite waard is. Riek of Martien leiden u rond en vertellen u wat u maar wilt weten over hun werk.

U kunt voor een bezoek aan de expositie een afspraak maken met de receptie (tel. 040- 22 41 581) van het gemeentehuis, dan wel met de kunstenaars zelf.