Gemeente Leeuwarden

Digitaal trapveld Vrijheidswijk genomineerd voor Trapveld Trofee 2002

Digitaal trapveld Op donderdag 28 november aanstaande vindt in het Museum voor Communicatie in Den Haag de tweede landelijke digitale trapvelden bijeenkomst plaats. Hierbij wordt een aantal prijzen uitgedeeld. Het digitaal trapveld Vrijheidswijk is genomineerd voor de categorieën Beste Trapveld en Beste Project. Er hebben zich inmiddels al meer dan 125 trapvelden uit heel Nederland aangemeld. Vorig jaar heeft het digitaal trapveld Vrijheidswijk prijzen gewonnen in de categorieën beste project en beste vrijwilliger.

Voor het beste project is het project 'Koerdische ouders' aangemeld. In het kader van dit project zijn, door het digitaal trapveld en stichting Hulp en Welzijn Leeuwarden diverse avonden georganiseerd waarbij Koerdische ouders in gesprek zijn geraakt met vrijwilligers uit de wijk. De gespreksonderwerpen varieerden van het laten uitbetalen van flessenbonnetjes in de winkel, hoe werkt de politie tot hoe is de studiebegeleiding van onze kinderen georganiseerd.

Digitale trapvelden zijn laagdrempelige voorzieningen in aandachtswijken waar bewoners kunnen leren omgaan met informatie- en communicatietechnologie (ict). De trofee beloont bijzondere initiatieven van trapvelden en geeft ze landelijke aandacht zodat anderen er van kunnen leren. Dit jaar hebben al meer dan 11.000 personen het trapveld in de Vrijheidswijk bezocht.

Meer informatie over de trapvelden en de Trapveld Trofee is te vinden op www.trapveld.nl. Informatie over het digitaal trapveld Vrijheidswijk is te vinden op www.vrijheidswijk.nl