Gemeente Asten


27/11/2002
Bouwplannen EDAH terrein gepresenteerd
28 november info avond Klepel aanvang 20.00 uur

Bouwplannen Centrumplan Asten, omgeving EDAH Terrein, gepresenteerd

Op donderdag 28 november a.s. vindt in De Klepel een informatieavond plaats met betrekking tot de bouwplannen van het EDAH terrein.Belangstellenden voor ondermeer appartementen en winkels en omwonenden zijn van harte welkom.

Sinds maart 2002 is Wijnen Projecten Someren bv (Onderdeel van de Wijnen Bouwgroep uit Someren) in samenwerking met Rialto Vastgoedontwikkeling bv uit Rosmalen en met betrokkenheid van Woningbouwvereniging Bergopwaarts uit Deurne bezig met de doorstart van de ontwikkeling van het Centrumplan Asten, omgeving EDAH terrein. Nadat in een eerdere fase Van der Loo Beheermaatschappij zich had teruggetrokken, is het bovengenoemde samenwerkingsverband aan de slag gegaan. Deze zomer is overeenstemming bereikt met de gemeemnte Asten en van der Loo Beheermaatschappij. Verder is tussentijds ook vereenstemming bereikt met de twee nog resterende bezwaarmakers. Hiermee is een belangrijk obstakel in de verdere realisatie weggenomen en vervolgens is het bestemmingsplan voor het gebied onherroepelijk geworden.

Overeenkomsten en verschillen met het vorige plan In de opzet van de bouwplannen is op het eerste gezicht niet veel veranderd. Qua uitstraling lijkt het plan sterk op het eerdere plan van Van der Loo. Dat is niet verwonderlijk, men is uitgegaan van het eerdere ontwerp en heeft hetzelfde architectenbureau (Saanen en Knoups uit Budel) in de arm genomen. Drie in het oog springende verschillen zijn de grotere afstand van de bebouwing tot de voormalige bezwaarmakers aan de Pr. Bernhardstraat, het vervallen van de parkeergarage voor het winkelend publiek en de bebouwing op de hoek Burgemeester Wijnenstraat. Momenteel is namelijk nog niet duidelijk of de Expert meeparticipeert in het project. In totaal komen er 73 appartementen waarvan 25 tot 30 huurappartementen voor Bergopwaarts Het nieuwe winkeloppervlakte bedraagt plusminus 5500 m2. Voor de bewoners van de appartementen is een ondergrondse parkeergarage beschikbaar. Het winkelend publiek zal kunnen parkeren op het Burg. Ruttenplein en op een grote parkeerplaats aan de Frits de Bruinstraat.

Stand van zaken
De Welstandcommissie heeft zich positief uitgelaten over het schetsontwerp. Definitieve advisering zal plaatsvinden als de plannen verder uitgewerkt zijn. Als die binnen is zal de bouwvergunning worden aangevraagd. Naar verwachting zal dit nog voor de kerst gebeuren. Als alles meezit kan dan na de bouwvak 2003 daadwerkelijk de schop in de grond. De oplevering staat gepland voor 2005. Vanzelfsprekend moeten er wel voldoende appartementen en winkelruimte worden verkocht en verhuurd. Woningzoekenden die ingeschreven staan zullen bericht krijgen en morgen vindt een eerste informatieavond plaats in De Klepel. Eenieder die belangstelling heeft kan zich daar melden als kandidaat koper. De sociale huurwoningen zullen via Bergopwaarts worden toegewezen.

De verhuur van de winkelruimten loopt via RSP makelaars in Den Bosch. (Dhr. Ronald J.P. Borrenbergs 073- 6488750.)