VERENIGING VNO-NCW

Hoorzitting 2e Kamer:
VNO-NCW: Spoedwet wegverbreding moet snel worden ingevoerd

Den Haag, 28 november 2002 - Het is een goede zaak dat de Tweede Kamer voortvarend werkt aan de behandeling van de Spoedwet wegverbreding. Deze voortvarendheid moet bij de verdere besluitvorming en de uitvoering worden vastgehouden. Al veel te lang wacht een aantal hardnekkige fileknelpunten op een oplossing. Met de Spoedwet worden deze knelpunten via o.a. invoering van spitsstroken eindelijk aangepakt. Dat heeft de ondernemingsorganisatie VNO-NCW vandaag naar voren gebracht tijdens de door de Tweede Kamer georganiseerde hoorzitting over de Spoedwet.

VNO-NCW is verheugd dat het kabinet wil kijken of voor verbreding of aanpassing van wegen niet een lichtere procedure in de Tracéwet kan worden gehanteerd dan voor de aanleg van een nieuwe weg. Knelpunten kunnen zo sneller worden aangepakt, aldus de
ondernemingsorganisatie.

Tijdens de hoorzitting heeft VNO-NCW er voor gepleit om het in de toekomst alsnog mogelijk te maken om via een Algemene Maatregel van Bestuur nieuwe projecten toe te voegen. Vooruitlopend op de wijziging van de Tracéwet zou de Spoedwet hiervoor een prima tijdelijk kader bieden.

Files komen helaas niet alleen in de ochtend en avond voor maar ook op andere tijdstippen van de dag. VNO-NCW heeft dan ook voorgesteld om de wegbeheerder de bevoegdheid en de opdracht te geven om spitsstroken ook in te zetten als op andere momenten van de dag daar aanleiding toe is.


---
Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op
070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588
28 nov 02 09:44