TICKETMASTER


Ticketmaster koopt vooraanstaand Deens bedrijf voor kaartverkoop voor live-evenementen

Ticketmaster (Nasdaq: TMCS), het grootste bedrijf voor kaartverkoop en evenementbeheer ter wereld, kondigde vandaag een overeenkomst met Post Danmark A/S aan voor de aankoop van BILLETnet A/S (www.billetnet.dk), het grootste Deense kaartverkoopbedrijf. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

'De aankoop van BILLETnet volgt onze recente uitbreiding naar Nederland en Noorwegen, en voegt weer een belangrijke markt toe aan Ticketmasters groeiende Europese netwerk. Met de grootste bedrijven voor kaartverkoop in Denemarken en Noorwegen verkrijgt Ticketmaster een grotere schaal in Noord-Europa, waar wij onze bedrijfsvoering zullen uitbreiden door de bestaande bedrijven verder te ontwikkelen en door nieuwe aankopen', aldus Edwin S. (Trip) Friendly III, vice-voorzitter van het bestuur van Ticketmaster International. 'BILLETnet is een zeer goed geleid bedrijf met sterke groeiperspectieven, en wij heten directeur Erik B. Lyngso en zijn team met veel genoegen welkom bij de internationale familie van Ticketmaster.'

BILLETnet is sinds 1991 actief op de Deense markt en verkoopt jaarlijks meer dan twee miljoen toegangsbewijzen, en telt verschillende vooraanstaande Deense evenementlocaties en -organisators tot zijn klantenkring. Het hoofdkantoor van BILLETnet bevindt zich in Kopenhagen. Het bedrijf vertegenwoordigt meer dan 100 theaters en 450 sport- en muziekinstellingen, en verzorgt de kaartverkoop voor bijna 5500 live-evenementen per jaar.

'BILLETnet heeft een sterke basis opgebouwd als marktleider in Denemarken, en wordt een belangrijk onderdeel van Ticketmasters Europese activiteiten. Wij zijn van plan alle technische mogelijkheden van Ticketmaster te introduceren, zodat klanten nog gemakkelijker toegangsbewijzen kunnen kopen bij kaartverkooppunten, via de telefoon, bij de evenementen zelf en via het Internet,' aldus Peter Jackson, vice-voorzitter van het bestuur voor Europa.

'De kaartverkoopmarkt in Denemarken ontwikkelt zich snel, en door onze overeenkomst met Ticketmaster is BILLETnet verzekerd van een vooraanstaande positie in deze groei', aldus Bjarne Wind, bestuurslid van Post Danmark. 'Ticketmaster biedt de ervaring en kracht die nodig zijn om op internationaal niveau te kunnen concurreren.'

Ticketmaster is nu in Europa actief in Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland, Nederland, Noorwegen en Denemarken. Eerder dit jaar werd het internationale bereik van Ticketmaster bevestigd toen het bedrijf werd aangewezen als officiële kaartverkoopleverancier en sponsor van de olympische spelen in Athene in 2004.

Door Ticketmasters brede scala aan technologieën en kaartverkoopdiensten te combineren met BILLETnets cliëntrelaties, biedt Ticketmaster cliënten en consumenten in Denemarken via meerdere kanalen toegang tot toegangsbewijzen voor een breed scala aan live-evenementen. Ticketmaster neemt BILLETnet over van Post Danmark A/S, en blijft gebruikmaken van het uitgebreide nationale netwerk van Post om kaartverkoopdiensten te leveren in het gehele land.

'Wij zijn zeer verheugd over deze aankondiging, en wij geloven dat we onze cliënten een dienst bewijzen door hen Ticketmasters expertise en inzet te bieden op het gebied van hoogstaande producten en diensten voor kaartverkoop en evenementbeheer, waarmee onze cliënten hun kaartverkoop kunnen uitbreiden en hun activiteiten verder ontwikkelen', aldus Erik B. Lyngso, directeur van BILLETnet. 'Wij verwachten ook dat wij met de technologische mogelijkheden van Ticketmaster naar nieuwe marktsegmenten kunnen uitbreiden en meer cliënten aan kunnen trekken.'


- Informatie over Ticketmaster

Ticketmaster (Nasdaq: TMCS), het grootste bedrijf voor kaartverkoop en evenementbeheer ter wereld, heeft in 2001 86,7 miljoen toegangsbewijzen verkocht ter waarde van ruim $3,6 miljard, via 3300 Ticket Center-verkooppunten; 20 wereldwijde callcenters; en ticketmaster.com. Ticketmaster telt meer dan 7000 cliënten overal ter wereld en is de exclusieve kaartverkoopservice voor honderden vooraanstaande arenas, stadions, kunstcentra en theaters, en is de officiële kaartverkoopservice en sponsor van de olympische spelen in Athene in 2004. Andere activiteiten van het bedrijf zijn Match.com, een van de grootste online datingservices op abonnementbasis, Citysearch, een vooraanstaand online netwerk waarmee gebruikers het beste uit hun stad kunnen halen en ReserveAmerica, het grootste centrale punt voor outdoor-recreatie. Het hoofdkantoor van Ticketmaster bevindt zich in Los Angeles, Californië, en USA Interactive (Nasdaq: USAI) is meerderheidsaandeelhouder.

Het hoofdkantoor van Ticketmaster bevindt zich op 3701 Wilshire Boulevard, Los Angeles, Californië, 90010 VS; +1-213-639-6100; info@citysearch.com.

BILLETnets hoofdkantoor bevindt zich op Hvidkildevej 64, DK-2400 Kopenhagen NV, Denemarken; +45-3848-1700; ebl@billetnet.dk.

Contactpersonen: beleggers en media, Kandus Simpson voor Ticketmaster,
+1-213-639-8821; of Erik B. Lyngso voor BILLETnet, +45-3848-1511

Website: http://ticketmaster.com, http://www.billetnet.dk

28 nov 02 09:31