Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-11-2002
Politieberichten 27/11 (13.00 uur) t/m 28/11 (07.00 uur)

Surhuisterveen: inbraak auto
Woensdag tussen 01.30 en 13.00 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Johan ter Schoeleweg. Door verbreking kwam van het portierslot kwam men binnen. Uit de auto werden een radio/cd-speler, een luidspreker, 35 cd`s en een tas met daarin een portemonnee met kleingeld, een kentekenbewijs en rijbewijs weggenomen. De eigenaar, een 20-jarige inwoner van Surhuisterveen, heeft aangifte gedaan.

Burgum: verkeerscontroles
In Burgum en omgeving zijn op woensdag 27 november tussen 09.00 en 15.30 uur verschillende verkeerscontroles gehouden. De volgende proces-verbalen werden opgemaakt:


- 16 maal pv niet dragen gordel


- 9 maal pv voor te hard rijden, de snelste was 78 kilometer per uur

- 5 maal pv parkeren buiten de vakken in Burgum

- 2 maal geen APK


- 1 maal pv vrachtauto wegens niet juiste categorie rijbewijs (B ipv BE)


- 1 maal rood licht



- 1 maal bumperkleven



- 1 maal niet handsfree mobiel bellen


Franeker: vrachtwagen in berm vastgeraakt
Op woensdagmiddag omstreeks 15.00 uur is een vrachtwagen met aanhanger op de Franekerweg in de berm vast komen te zitten. De bestuurder wilde op de weg tussen Franeker en Tzum keren. Hierbij zakte de vrachtwagen echter tot aan zijn assen in de berm. De weg raakte hierdoor gedeeltelijk geblokkeerd voor het overige verkeer. De vrachtwagen is uit de berm losgetrokken door een takelbedrijf.

Leeuwarden: tassenrollerij
De tas van een 35 jarige-inwoonster uit Gatringen (Duitsland) is gistermiddag omstreeks 16.00 uur in een kledingzaak aan de Nieuwestad gestolen. In de tas zaten twee creditcards, een portemonnee met rijbewijs en een id-kaart.

Burgum: diefstal kratten
Op woensdagmiddag om ongeveer 16.30 uur hebben twee mannen kratten bij een supermarkt aan de Freek Bosgraafstraat gestolen. Het winkelpersoneel had gezien dat de twee mannen kratten met lege flessen inleverden bij de emballage en vervolgens het statiegeld wilden incasseren. Het vermoeden bestond dat de kratten afkomstig waren uit het magazijn van de supermarkt. Na controle bleek daadwerkelijk dat er kratten uit het magazijn waren weggenomen. Daarop werden de twee mannen aangesproken door het winkelpersoneel. Een verdachte ging ervandoor. De andere verdachte, een 22-jarige inwoner uit Burgum, kon door de politie worden aangehouden. Hij is voor verhoor naar het politiebureau meegenomen.

Kornwerderzand: snelheidsovertreding
Op woensdagmiddag om 15.20 uur reed een 20-jarige automobilist uit Grootebroek te hard over de Rijksweg A7 ter hoogte van de sluizen. De toegestane snelheid is 70 kilometer per uur. De automobilist reed echter 136 kilometer per uur. Hij kreeg hiervoor een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heeg: jongetje komt ten val
Op woensdag 27 november om 16.55 uur is een 10-jarig jongetje uit Heeg in de Gouden Boaijum van een 2,5 meter hoog speeltoestel gevallen. Het jongetje is met de ambulance naar het Antonius ziekenhuis in Sneek overgebracht.

Heerenveen: mishandeling
Woensdag omstreeks 18.00 uur reed de bestuurster van een personenauto over de Rijksweg A32. Nabij het verkeersplein Heerenveen reed een personenauto vlak achter haar. De vrouw, een 54-jarige inwoonster van Grou, trapte een keer op de rem om de bestuurder erop te wijzen dat hij te dicht achter haar reed. Zij werd daarop ingehaald en de auto ging vlak voor haar rijden. De bestuurder trapte vervolgens verschillende malen op de rem. De vrouw gaf daarop een lichtsignaal, waarop de bestuurder stopte en de vrouw haar auto achter de reeds stilstaande wagen tot stilstand bracht. De bestuurder van de auto stapte uit en liep op de vrouw toe. De vrouw opende de deur en vervolgens gaf de bestuurder de vrouw een vuistslag in het gezicht. De man is vervolgens weer weggereden. De blanke man, leeftijd ongeveer 35 jaar, stekelig kort blond haar, droeg donkere kleding, reed weg in een donkerkleurige personenauto. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Sneek: aantreffen gestolen goederen
Woensdag omstreeks 15.20 uur werd door een voorbijganger, een 45-jarige inwoner van Sneek, gezien dat twee mannen iets verstopten in het struikgewas aan de Prins Hendrikkade. In de bosjes werden een nieuwe spijkerbroek en een tas met daarin een bestekcassette aangetroffen. Het bleek dat de cassette (winkelwaarde 399.-) was gestolen bij de Blokker in Sneek. De gestolen goederen werden in beslag genomen. Een onderzoek in de omgeving had geen resultaat. Van de beide mannen, die de goederen aldaar hadden verborgen, is een beperkt signalement bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: woninginbraak
Tussen woensdag 16.15 en 17.15 uur is er ingebroken in een woning aan de Hermastins. Men is binnengekomen door het slaapkamerraam aan de achterkant van de woning. De buit bestaat uit sieraden die een waarde vertegenwoordigen van enkele honderden euros. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner uit Leeuwarden.

Heerenveen: rijden onder invloed
De politie heeft op donderdagmorgen om 01.07 uur een 25-jarige automobilist uit Heerenveen aan de Europalaan aangehouden. Uit de blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was, hij blies 430 ug/l. Hij kreeg hiermee een rijverbod van vier uren. Om 03.30 uur zag de politie de man weer in zijn auto rijden, dit maal op de van Gogh Laan. Daarop is de man weer meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem werd nu proces-verbaal opgemaakt voor het rijden tijdens een rijverbod. Ook werd het rijbewijs van de man ingevorderd.