Politie Hollands Midden
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 28 november 2002


Kind breekt sleutelbeen Hillegom
Een 8-jarige jongen uit Beinsdorp verleende op woensdag 27 november rond 08.10 uur op de kruising Juliana van Stolberglaan met de Prinses Beatrixlaan op zijn fiets geen voorrang aan een 42-jarige automobiliste uit Hillegom. Bij de aanrijding die volgde brak de jongen zijn sleutelbeen. Hij werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis.

Verkeerszondaar Noordwijk
De politie hield op donderdag 28 november rond 00.55 uur aan de Duindamseweg een 37-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De politie kreeg de man in zijn auto in de gaten toen hij vanaf de Berckelweg de Provinciale weg N206 opreed. De auto reed met groot licht, kleefde achter ander auto's, deed een gevaarlijke inhaalmanoeuvre en reed met hoge snelheden tot wel 160 kilometer per uur. Nadat de agenten hem aanspraken constateerde zij alcoholgebruik bij de man. Hij werd daarop aangehouden. Aan het bureau onderging hij een ademanalyse. De uitslag daarvan was 430 ug/l. Boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt voor alle verkeersovertredingen.

Inbraak in woning Lisse
In de vroege avond van woensdag 27 november werd er ingebroken in een woning aan het van Veldhuyzen van Zantenpark. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. De bewoners waren op het moment van de inbraak niet thuis. Het is nog niet bekend of er iets uit de woning is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in auto dupeert nabestaanden overleden kind Alphen aan den Rijn
Een 33-jarige Alphenaar en zijn vriendin is op zondag 24 november tussen 15.30 en 16.00 uur ernstig gedupeerd na een autoinbraak. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats bij de Oosterbegraafplaats aan de Verlengde Aarkade. Uit de auto werd een groene rugtas gestolen. In de tas bevond zich naast kentekenbewijs, rijbewijs en andere bescheiden ook een fotocamera, pocketmodel. In de camera was aanwezig een fotorolletje met opnamen van de begrafenis van zijn overleden kind. De foto's zijn van onschatbare emotionele waarde. De gedupeerde Alphenaar hoopt nu dat een ieder die de camera of het fotorolletje in zijn bezit heeft of vindt dit af te leveren bij de politie in Alphen aan den Rijn.

Brand legt loods in de as Gouderak
Door nog onbekende oorzaak brandde op woensdag 27 november rond 06.40 uur een bedrijfsloods aan de Kattendijk volledig af. De loods werd gebruikt als opslag van stucadoor materiaal. De brandweer bestreed het vuur.

Inbraak in woning Ouderkerk aan den IJssel
In de late middag of vroege avond van woensdag 27 november werd er ingebroken in een slagerij annex woonhuis aan de Dorpsstraat. Om binnen te komen werd een schuifraam opengebroken. Uit de woning is geld gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Inbraak in woningen Bodegraven
In de middag van woensdag 27 november werd er geprobeerd in te breken in een woning aan de Groene Zoom, de Merel en de Henegouwerhof. Bij de Groene Zoom werden de inbrekers bij het open breken van een raam vermoedelijk gestoord door de buurvrouw. Zij zijn daarop vertrokken. Bij de Merel overliep de bewoonster bij haar thuiskomst twee mannen die probeerden bij haar in te breken. Na de ontdekking gingen zij er vandoor. Bij de woning aan de Henegouwerhof wisten de daders in te klimmen via het openstaande slaapkamerraam op de 1e etage. Het is nog niet bekend of en zo ja wat er uit de woning is gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.