Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 48-2002
Vrijdag 6 december loket bevolking gesloten
Op vrijdag 6 december 2002 is de afdeling Bevolking gesloten i.v.m. automatiseringswerkzaamheden. Telefonisch is de afdeling ook niet bereikbaar. Maandag 9 december zijn wij weer bereikbaar.

Afdeling Burgerzaken,
F(0413)481302

Sinterklaaskoopzondag
Op zondag 1 december organiseert Rooi 2000 een Sinterklaaskoopzondag tussen 12.00 uur en 17.00 uur. Het centrum blijft bereikbaar voor verkeer.

Afdeling Welzijn,
F(0413)481313
Expositie en wandeling zetten de Meierij in de kijker!

Afgelopen woensdag openden kinderen van de Jeugdnatuurwacht de Populier samen met gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant de heer Augusteijn de reizende tentoonstelling `De Meierij in de Kijker'. Burgemeester Schriek vertelde dat het bijzondere landschap van de Meierij in deze tentoonstelling goed naar voren wordt gebracht en dat Sint-Michielsgestel, Boxtel, Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode deze expositie mogelijk hebben gemaakt.
De expositie is in het gemeentehuis van Rooi nog te bekijken tot en met 18 december. Leden van de jeugdnatuurwacht hebben aansluitend aan het thema van het gemeentelijke paneel (van poel tot poel) een heuse miniatuur-poel gemaakt.

Wandel mee door het Dommeldal
Tegelijk met de expositie is er op zaterdag 30 november een wandeling uitgezet om het bijzondere landschap in de Meierij nog meer onder de aandacht te brengen. U kunt gratis aan deze unieke wandeling meedoen. Start is om 10.00 uur bij café den Toel in Olland. Onder leiding van gidsen van de ZLTO en de Heemnatuurgroep wandeld u door het dommeldal. Tijdens de wandeling wordt informatie gegeven bij het knotproject van de IVN. U ziet hier ook hoe de wilgen geknot worden. Misschien kunt u wel een handje helpen ?
Om 12.00 uur bent u weer terug in Den Toel.
Afdeling Welzijn,
F(0413)481318


- Fam. van der Heijden, Lieshoutseweg 57a, bouw garage/berging
- Voetbalvereniging "Rhode", Van Rijckevorsel van Kessellaan 1, uitbreiden kantine

- H. van Rooy, Tartwijck 90, wijzigen gevel
- Fam. van Erp, Rooise Heide 6, bouw bijgebouw F(0413)481340

- Eerschotsestraat 59, bouw berging

- Jekschotseweg 5, verbouw woning t.b.v. inwoning
- Nijnselseweg/Lieshoutseweg, bouw tijdelijke voetgangers-/fietsbrug
- Hildewarelaan 19, uitbreiden woonhuis

- Kruidenlaan 57, uitbreiden woonhuis

- Berkstaat 5, plaatsen tuinhuis

- Goeiendonk 8, sloop varkensstal en berging F(0413)481339
Bouw van een woning op perceel gelegen tussen Ollandseweg 91 en 93 Burgemeester en wethouders maken bekend dat door de heer der Kinderen een schetsplan is ingediend voor de bouw van een woning naast zijn bestaande woning aan de Ollandseweg op het perceel kadastraal bekend gemeente Sint-Oedenrode, nr. 4832, Sectie I te Sint-Oedenrode. Het plan voldoet niet aan het bestemmingsplan `Buitengebied'. Het gemeentebestuur heeft besloten een procedure ex artikel 19, lid 1 WRO op te starten ten behoeve van de realisering van het onderhavige plan.

In dit kader liggen de van belang zijnde stukken met ingang van donderdag 28 november 2002 gedurende vier weken ter visie in het gemeentehuis. Belanghebbenden kunnen gedurende deze termijn hun zienswijze schriftelijk indienen bij burgemeester en wethouders. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij de afdeling Ruimtelijke Ordening.
Afdeling Ruimtelijke Ordening,
F(0413)481355
Wijziging voorgevel Borchmolendijk 11
voor het wijzigen van de voorgevel op het perceel Borchmolendijk 11 v.r.v. de heer Gordijn.
Genoemd perceel is gelegen binnen het vigerend bestemmingsplan Kom Sint- Oedenrode en het toekomstig bestemmingsplan "Centrum". Het bouwplan voldoet zowel aan de voorschriften van het geldend als aan het toekomstig bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan dient echter nog in procedure te worden gebracht. Op grond van artikel 50 lid 1 Woningwet dient de bouwaanvraag te worden aangehouden. Ons van donderdag 28 november 2002 gedurende 4 weken ter inzage in het F(0413)481338

BOUWPLAN ERFAFSCHEIDING MARGRIETSTRAAT

Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hun een bouwplan is ingediend voor het plaatsen van een erfafscheiding aan de Margrietstraat 1, v.r.v. H.A. v. d. Boomen.

Het bouwplan voldoet niet aan het ter plaatse geldende bestemmingsplan.
Burgemeester en wethouders hebben op 17 januari 2000 de gewijzigde verruimde regeling voor het bouwen van aan- en bijgebouwen vastgesteld als beleid dat wordt gehanteerd bij het toepassen van vrijstelling volgens artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Aangezien het genoemde bouwplan voldoet aan de verruimde regeling zijn burgemeester en wethouders in principe bereid via artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De op deze zaak betrekking hebbende stukken liggen met ingang van donderdag 28 november 2002 gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu.
Ingevolge artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht kan gedurende de termijn van terinzageligging een ieder schriftelijk zijn zienswijze omtrent deze aanvraag kenbaar maken.
F(0413)481343

In de Woningwet zijn de bouwwerken opgesomd die na 1 januari 2003 zonder bouwvergunning kunnen worden gebouwd. Voorbeelden van vergunningvrije bouwwerken zijn dakkapellen, carports, aan- of bouwwerken moet echter wel aan een groot aantal criteria voldoen. De en de maximale oppervlakte van bebouwing op het perceel. Meer informatie
web-site van de gemeente Sint-Oedenrode (www.sint-oedenrode.nl). Bij de medewerkers van de afdeling Bouwen en Milieu kunt u ook de gedrukte folders gratis verkrijgen, ze liggen er voor u klaar. Als u bouwplannen heeft en een (vergunningvrij) bouwwerk wilt realiseren, adviseren wij u om vooraf contact op te nemen met Afdeling Bouwen en Milieu voor meer informatie hierover. F(0413)481344




- W. van de Linden, Vresselseweg 20, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een schapen- en rundveehouderij, gelegen aan voornoemd adres.


- J. van de Oever, Weievenseweg 30, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkenshouderij, gelegen aan voornoemd adres. De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 28 november Tegen het onder A genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijke gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 2 januari 2003 bij burgemeester en wethouders. Bij het inbrengen van bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit.
F(0413)481336
Inzameling groot wit- en bruingoed vrijdag 13 december

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 13 december kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 9 december 16.00 uur.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart. Deze moet uiterlijk dinsdag 5 november bij Van Kaathoven binnen zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 13 december vanaf 07.30 uur aan de straat te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481340

donderdag 28 november
K.V.O. Nijnsel; papier-container aan de achterzijde van de Beckart zaterdag 30 november

-Oudervereniging Nijnsel, kraakperswagen op de parkeerplaats tegenover de St. Antonius van - Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 9.00 uur tot 12.00 uur

-Wijkvereniging Kinderbos, oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos vanaf 9.00 uur
F(0413)481340

Inzameling Grof Huishoudelijk Afval
Vrijdag 13 december

Op vrijdag 13 december wordt grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen e 0,185 per kilo met een minimum bedrag van e 18,15.

Als u grof afval wilt aanbieden, dient u een machtigingskaart naar Van Kaathoven BV te sturen. Deze kaart kunt u iedere werkdag tussen 09.00 uur en 12.30 uur in het gemeentehuis krijgen. Uiterlijk 10 december dient deze kaart bij Van Kaathoven binnen te zijn. Vervolgens moet het afval vanaf 07.30 uur duidelijk zichtbaar aan de weg liggen. Goedkoper
Wij wijzen er met nadruk op dat het zelf brengen van afval naar de milieustraat altijd goedkoper is dan het laten ophalen. De openingstijden van de milieustraat zijn als volgt: op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om bruikbare spullen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a te brengen (na telefonische aanmelding: 0413-490950).

Afdeling Bouwen en Milieu,
F(0413)481340

Geen permanent asielzoekerscentrum in Sint-Oedenrode

Het in principe geplande, tijdelijke asielzoekerscentrum is voorlopig van de baan. Door het strenger landelijk toelatingsbeleid voor asielzoekers heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) momenteel geen belangstelling meer voor een tijdelijke opvang. De wens voor een structureel centrum is door de gemeenteraad afgewezen.

De gemeenteraad heeft in 1999 vanuit de gemeentelijke maatschappelijke verantwoordelijkheid de principebereidheid uitgesproken om de centrale opvang van asielzoekers mogelijk te maken. Als vervolg hierop is er onderzoek verricht naar geschikte locaties. Daarbij was uitgangspunt de tijdelijke opvang van 400 asielzoekers voor een periode van 5 jaar. Geruime tijd is een locatie aan de Schijndelseweg (gebouw Novadic) in beeld geweest. Uiteindelijk bleek deze niet haalbaar. Daarna zijn 4 potentiële locaties aangewezen met een lichte voorkeur voor de locatie in het bestemmingsplan Heikant. Deze locaties zijn nader onderzocht in samenwerking met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het COA is verantwoordelijk voor de grootschalige opvang van asielzoekers. Inmiddels is een landelijk proces in gang gezet, waardoor het aantal asielzoekers in Nederland aanmerkelijk afneemt. De reden hiervoor is met name een strenger landelijk toelatingsbeleid door de invoering van de nieuwe Vreemdelingenwet in 2001. Het gevolg hiervan is dat het COA geen belangstelling meer heeft voor tijdelijke centra van maximaal 5 jaar. Men heeft wel belangstelling voor meer structurele centra voor minimaal 10 jaar. In een structureel centrum worden dezelfde asielzoekers opgevangen als in een tijdelijk centrum. Asielzoekers verblijven daar tijdelijk in afwachting van besluiten op verzoeken om hier definitief in Nederland te mogen blijven. In een structureel centrum mag het aantal asielzoekers wel dalen naar 250. Het COA heeft een verzoek aan de gemeente gedaan voor een meer structureel centrum. Dit verzoek is behandeld in de gemeenteraad. De raad heeft op dit verzoek afwijzend besloten. De reden hiervan is dat het opvangen van asielzoekers in een structureel centrum fundamenteel anders is dan het tijdelijk opvangen van asielzoekers. Het min of meer permanent opvangen van 250 steeds wisselende asielzoekers wordt geacht de draagkracht van een kleine gemeenschap als Sint-Oedenrode te boven te gaan. Verder is de voorkeurslocatie in het plan Heikant niet geschikt voor een permanent centrum. Op langere termijn gezien is deze locatie namelijk bestemd voor woningbouw. De gemeenteraad heeft wel uitgesproken dat de bereidheid blijft voor een tijdelijk centrum, indien daartoe de situatie in Nederland aanleiding geeft.

Afdeling Ruimtelijke Ordening,
F(0413)481356
Aanvraag Kapvergunning

- 1 eik, staande in de zijtuin van de woning aan de Koninginnelaan 122, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving. van de onderstaande bomen kapvergunning is verleend:
- 1 sierkers, 5 esdoorns en 20 fijnsparren, staande op het perceel sectie G nummer 4593, dit perceel is gelegen tussen de kerk en het perceel Kerstraat 3, in verband met het bouwrijp maken van het terrein voor het bouwplan Kerkstraat.

- 1 iep, staande in de achtertuin van de woning aan de Kerstraat 3, in verband met het bouwrijp maken van het terrein voor het bouwplan Kerkstraat.

- 2 berken, staande langs de Zonnedauw, in verband met de renovatie van het groen, er worden 2 nieuwe bomen geplant.
- 2 populieren, staande in de erfbeplanting langs de schuur op het perceel Boskantseweg 92, in verband met schade aan belendende bebouwing.

- 1 es, staande in de zijtuin van de woning aan de Schietbergweg 17, in verband met herinrichting van de tuin.
Melding te vellen bomen
Hierbij wordt bekend gemaakt dat de volgende bomen, waarvoor geen vergunningen vereist zijn, zullen worden geveld:
- 72 populieren, staande in de berm van de Stok ter hoogte van het perceel sectie G nummer 1930, gelegen tegenover het perceel met de woning met huisnummer 13.

F(0413)481380
Doorgeven kapotte lichtmasten.
De winter komt eraan de dagen worden korter en de nachten langer. De straatverlichting gaat steeds vroeger aan en het is belangrijk dat de straatverlichting goed werkt.

Help de gemeente een handje
Elke lichtmast heeft een nummer. Dit nummer staat op ongeveer 2 meter hoogte aan de straatkant van elke lichtmast. Indien u een lichtmast ontdekt welke niet brandt kunt u dat aan ons melden. We vragen u de betreffende straat en het nummer van de lichtmast door te geven aan afdeling Wegen & Groen van de gemeente, telefoon 0413-481376. Daar wordt de melding op een lijst geplaatst. Deze lijst wordt één keer in de twee weken doorgestuurd naar de aannemer ter reparatie. Voor die reparatie is een zogenaamde hoogwerker nodig, dus tussentijds is het niet mogelijk om lampen te vervangen.

Wanneer is een kapotte lichtmast gemaakt?
Normaal gesproken kunt u er vanuit gaan dat de lichtmast die u heeft gemeld binnen twee weken is gemaakt. Het kan echter zijn dat er iets anders aan de hand is. De lamp is niet stuk maar er zit een storing in de kabel naar de mast. Bij grotere storingen is het mogelijk dat er meerdere masten tegelijk uit zijn .Voor het oplossen van dit soort storingen zijn wij afhankelijk van de beheerder van het netwerk. Voor onze gemeente is dat Essent. In sommige gevallen gaat het om complexe storingen waarbij speciaal apparatuur nodig is om de storing op te sporen. Daardoor kan het voorkomen dat het oplossen van sommige storingen meer tijd vergt.
Afdeling Wegen en Groen,
F(0413)481376

Inspraak Algemene Bijstandswet

Inspraak concept beleidspan Algemene bijstandswet, Ioaw/Ioaz 2003

In het kader van de gemeentelijke inspraakverordening bieden burgemeester en wethouders de gelegenheid tot inspraak op het concept beleidsplan Algemene bijstandswet, Ioaw en Ioaz.

Het beleidsplan bestaat uit onderstaande 3 deelplannen:

I Werk
II Inkomen
III Zorg

Inspraak is mogelijk binnen de rand voorwaarden van de gemeentelijke inspraakverordening.
Ter inzage
Het conceptplan ligt vanaf 20 november 2002 gedurende een periode van 4 weken ter inzage voor een ieder bij de afdeling Publiekszaken in het gemeentehuis van Sint-Oedenrode, Burgemeester Wernerplein 1 op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.00 uur.

Inlichtingen kunnen worden verkregen bij de afdeling Publiekszaken op werkdagen tussen 09.00 en 11.00 uur.
Schriftelijk reageren
Reacties kunnen gedurende de termijn van ter inzagelegging schriftelijk worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 44 5490 AA te Sint-Oedenrode.

Afdeling Burgerzaken,
F(0413)481282
Taxihopper voorlichtingsfilm op lokale omroep
De komende 10 weken vanaf 7 november 2002 wordt er iedere dinsdag- en donderdagavond om 20.30 uur een korte promotiefilm Taxihopper via de Lokale Omroep uitgezonden.
De promotiefilm wordt aangekondigd via de tekstkrant van de lokale omroep.

Afdeling Publiekszaken,
F(0413)481285