PERSCOMMUNIQUE

Brussel, 27 november 2002

Embargo tot 27 november 2002 om 17:40 uur

I.R.I.S. Groep en Softline Ltd. ondertekenen een distributiecontract voor de I.R.I.S. OCR-producten in Groot-Brittannië en Ierland

Brussel, 26 november 2002 - I.R.I.S., een beursgenoteerde onderneming (Euronext Brussel: IRI), marktleider inzake veeltalige karakterherkenning (OCR), automatische formulierlectuur, elektronisch documentenbeheer en gegevensopslag, en Softline Ltd., een Britse distributeur van draagbare elektronica, kondigen vandaag de ondertekening aan van een contract voor de verdeling van de OCR-producten van I.R.I.S. in Groot-Brittannië en Ierland. De Engelse onderneming zal de OCR-producten van I.R.I.S. in het Verenigd Koninkrijk en in Ierland vertegenwoordigen. Softline levert als distributeur onder meer aan de grote ketens Dixons Stores Group, John Louis Partnership, PC World, en aan geselecteerde resellers.

Softline verdeelt een breed gamma aan Macintosh producten maar legt zich gaandeweg tevens toe op PC software en hardware. Softline zal met name de volgende I.R.I.S. producten verdelen.

De IRISPen (standaard en "Executive" versie) voor PC en Mac OS X De IRISPen II is de eerste USB penscanner op de markt! Glijd de pen gewoon over een lijn tekst (of getallen) en editeerbare tekst wordt ingevoegd in de applicatie van uw keuze op de plaats van de cursor. De pen is een heuse "timesaver", want ze werkt zo'n 30-maal sneller dan manueel overtypen! Het is de eenvoudigste manier om teksten en cijfers op uw PC in te voeren. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie die tekst en getallen leest. De "Executive" versie bevat extra functies bovenop de de features van de standaard versie. Met deze meer exclusieve versie kunt u tekst, getallen, streepjescodes en handgeschreven getallen in eender welke Windows en Mac OS applicatie invoeren. De IRISPen Executive is tevens uitgerust met een "tekstnaar- spraak"-module die zorgt voor een natuurlijke en duidelijke auditieve "feedback" van de herkende tekst en kan meerdere lijnen tekst ineens invoegen (en laten voorlezen).

I.R.I.S. Business Card Reader
De IBCR is een speciale scanner voor visitekaartjes. (Visitekaartjesscanners neemt nauwelijks enige plaats in op uw schrijftafel en kan verschillende soorten papier en drukkwaliteiten aan. Zodra u het visitekaartje in de scanner stopt, start het scannen vanzelf.)

Voor PC

De I.R.I.S. Business Card Reader omvat de IBCR scanner en de software Cardiris, de krachtigste en snelste OCR-software om visitekaartjes in adresrecords om te zetten. De informatie wordt automatisch in het gepaste databankveld geplaatst. Eens de visitekaartjes geïndexeerd zijn, verlenen de gesofistikeerde zoek-, sorteer- en selecteerfuncties van Cardiris u snel toegang tot alle informatie uit de databank. Voer uw contacten uit naar Outlook (Express) met een enkele muisklik, of voer de informatie in luttele seconden uit naar een PDA, databank of contact manager.

Voor Mac OS X

De I.R.I.S. Business Card Reader wordt gecombineerd met de krachtige OCR-technologie van I.R.I.S. om visitekaartjes om te zetten in databankrecords. De visitekaartjes worden gescand, herkend en uitgevoerd naar uw (contact)databanken. Uw contactpersonen kunnen worden opgeslagen in een gestructureerd bestand en geëxporteerd naar eender welke adresdatabank zoals bijv. het Adresboek dat in het besturingssysteem Mac OS X is geïntegreerd. Of verstuur der herkende contacten rechtstreeks naar uw klassieke contact managers zoals Microsoft Entourage (onderdeel van Microsoft Office v.X), AppleWorks 6, Now Contact enz.

Readiris Pro 8 voor PC - Readiris Pro 7 voor Mac OS X

De gebruiksvriendelijke OCR-software Readiris Pro zet papieren documenten (gescand met een scanners, "alles-in-één"-toestel of gefotografeerd met een digitale camera), om in bewerkbare tekst die u in uw favoriete toepassingen kunt bewerken. De originele lay-out wordt nauwkeurig gereproduceerd, met inbegrip van de figuren. Tabellen worden automatisch herkend en als tabelobjecten in uw tekstbestanden opgenomen. Readiris is erg snel, uiterst nauwkeurig en gemakkelijk om gebruiken. Kortom, een software-pakket dat uw productiviteit verhoogt: u vermijdt immers tijdrovend manueel hertypen! De gloednieuwe I.R.I.S. OCR-software Readiris 8 voor PC is uitgerust met indrukwekkende nieuwe features. U kunt papieren documenten in "WYSIWYG" HTML documenten omzetten.. Zo kunt u bliksemsnel HTML-bladzijden voor het Internet (of uw Intranet) aanmaken... Of bewaar uw tekstresultaten als PDFbestanden die u kunt archiveren, verspreiden enz. PDF-bestanden kunt u overigens ook inlezen (zelfs als die "read-only" zijn) om die opnieuw op te slaan als Word, RTF, HTML enz. tekstbestanden.

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer.

De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies. "Office Products & Technologies"
Deze divisie ontwikkelt een breed gamma aan OCR-toepassingen voor de thuis- en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dat gamma wereldwijd.

Haar bekende producten zijn:

· IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie - die leest tekst en cijfers in - en in de Executive versie - die leest tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes in en biedt tevens spraaksynthese.
· Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "all-in-one" apparaten ("Multifunctional Peripherals") en digitale camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in wel 104 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar ondermeer Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCRsoftware verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz.
· De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hardware en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden makkelijk naar uw PDA, databanken of contact manager uitgevoerd.

"Professional Systems"

Deze divisie biedt oplossingen de professionele gebruiker oplossingen aan om papieren documenten te "dematerialiseren". Zo kan u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kan tevens elektronische documenten archiveren en opslaan.

De belangrijkste oplossingen zijn:

· Automatische formulierlectuur en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat.

· Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten.
· Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken.

· Systemen voor strategische communicatie ("Enterprise Information Portals"): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij de beroepsverenigingen en de "large accounts".

· Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geïntegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts".
· Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen. In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 35.340.034 ¤. I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton en Atlanta (VSA). Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of en producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek http://www.irislink.com.

Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen?
Softline
34 Crowhurst Mead
Godstone
Surrey RH9 8BF
Tel: +44 (0)1883 74 51 11
Fax: +44 (0)1883 74 51 12
Website: http://www.softline.co.uk

I.R.I.S.
Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Perscontact Perscontact
Catherine Rochigneux Caroline Roussel
Tel: +32 (010) 48 74 38 Tel: +32 (010) 48 74 56
Fax: +32 (010) 45 34 43 Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: catherine.rochigneux@irislink.com E-mail: caroline.roussel@irislink.com

Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link http://www.irislink.com/partners/press/index.html. Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.

I.R.I.S. Extranet I.R.I.S voor journalisten: http://www.irislink.com/partners/press/index.html

I.R.I.S. Extranet voor investeerder: http://www.irislink.com/investor/index.html

I.R.I.S. Extranet voor reselllers: http://www.irislink.com/partners/reseller/index.html

I.R.I.S. Extranet voor VARs: http://www.irislink.com/partners/var/index.html