Korps: Groningen, plaats: Diverse 28-11-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Donderdag 28 november 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man van fiets beroofd
Op de Rademarkt werd woensdagnacht een 21-jarige fietser uit Groningen door twee mannen van zijn fiets beroofd. Een 23-jarige man versperde de fietser de weg waarop deze van de fiets afstapte. Een nog onbekende man griste de fiets weg en reed in de richting van de Radesingel weg. Na het waarschuwen van de politie kon de 23-jarige medepleger worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Groningen: motorrijder zwaar onder invloed
Een 32-jarige motorrijder uit Groningen viel woensdagnacht op de Turfsingel op doordat hij geen helm droeg. Hij werd op het Academieplein gecontroleerd waarbij hij met motor en al op de grond viel. De motorrijdende Stadjer moest blazen en scoorde een promillage van 2.15. Zijn rijbewijs is ingenomen en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: drugsvangst bij verlichtingscontrole Op het Hereplein werd woensdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In anderhalf uur tijd werden 64 bonnen uitgeschreven. Op de Zonnelaan en Eikenlaan werd ook een verlichtingscontrole gehouden waarbij in totaal 115 bonnen werden uitgedeeld. Op de Eikenlaan werd een fietser gecontroleerd die een valse naam opgaf. Hierop werd hij aangehouden en moest meelopen met de agenten. Plotseling gooide hij de fiets neer en zette het op een rennen. De agenten konden harder lopen en de man werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij bleek een grote hoeveelheid drugs bij zich te dragen. In totaal had hij ruim 1 kilo heroïne en cocaïne bij zich. De politie stelt een onderzoek in naar de 17-jarige jongen die de dope in bezit had. Hij is ingesloten.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Winsumerweg werd woensdagavond een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1450 passerende voertuigen reden er 65 sneller dan de limiet van 80 km per uur. De snelste overtreder reed 105 km per uur. Met de lasergun werd een 30-jarige motorrijder uit Groningen op de Beneluxweg opeen snelheidsovertreding betrapt. De man reed 128 km per uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een proces-verbaal uitgeschreven.

Groningen: inbreker betrapt
Een 26-jarige man zonder vaste woonplaats werd woensdagmiddag in de kelder van een flat aan het Winschoterdiep aangehouden voor diefstal. Een getuige had gezien dat de man goederen uit een kast die in een naastgelegen flat staat had gestolen. Nadat hij betrapt was rende de zwerver de flat uit maar kon op basis van het opgegeven signalement in de kelder van de naastgelegen flat worden aangehouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

BERICHTEN REGIO KOMEN ZO DADELIJK
Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)