Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 28-11-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel. 06-5140 1952

Straatroof
ALMERE Een 23-jarige Almeerder is woensdag aan het eind van de ochtend beroofd van zijn mobiele telefoon. Dat vond plaats op het voetpad achter het centraal station. De Almeerder liep op dat moment, al bellend, richting het Taxiplein.Op een gegeven ogenblik reed een scooter hem voorbij, waarbij de achterste persoon bij het passeren de telefoon afpakte van de Almeerder. De verdachten gingen er vervolgens vandoor.

Aanhouding
ALMERE Twee meisjes uit Almere van 15 en 16 jaar zijn woensdagmiddag aangehouden, omdat ze in de Foeliestraat geweld zouden hebben gebruikt tegen een 42-jarige vrouw, ook uit Almere. Ze liep daarbij letsel aan de hals op. De aanleiding is onbekend. Nadat agenten ter plaatse waren, konden de twee meisjes worden aangehouden en werden ze overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werden ze heengezonden.

Aanrijding
LELYSTAD Op de kruising Kempenaar en Houtribdreef vond woensdagavond een ongeval plaats. Een 33-jarige vrouw uit Lelystad reed in haar auto op de Kempenaar voor het verkeer. Een 20-jarige vrouw reed achter haar en zij vermoedde dat de vrouw voor haar op een gegeven moment wel door zou rijden. Dit gebeurde niet, waardoor een botsing volgde. De bijrijder in de wagen van de 20-jarige Lelystedelinge, een 18-jarige vrouw uit Lelystad, liep hierbij hoofd- en rugletsel op. Zij is met de ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Alcohol
LELYSTAD Een 48-jarige automobilist uit Lelystad is zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man werd in de nacht van woensdag op donderdag staande aangehouden tijdens een alcoholcontrole. Hij blies een te hoge waarde, waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademananalyse wees een promillage uit van 1,4. Zijn rijbewijs werd daarop ingevorderd.

Een 43-jarige automobilist uit Lelystad bleek woensdagavond teveel gedronken te hebben, om deel te mogen nemen aan het verkeer. Hij werd ook staande gehouden aan de Zuigerplasdreef. Na controle bleek hij een promillage te hebben van 0.7. Hij kreeg een boete en een rijverbod.