Nederlandse Orde van Advocaten

Den Haag, 28 november 2002

Mr. J.H. Brouwer nieuwe algemeen deken Nederlandse Orde van Advocaten

Op 1 december 2002 treedt mr. J.H. Brouwer aan als nieuwe algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten. Brouwer volgt mr. M.W. Guensberg op en wordt daarmee de twintigste algemeen deken sinds de Advocatenwet in 1952 van kracht werd.

Mr. Jeroen Brouwer (45) is in 1983 beëdigd als advocaat. Hij was medeoprichter van het Advokatenkollektief Apeldoorn, waarvan de naam per 1 november jl. is gewijzigd in B&C Advocaten. Brouwer is nog steeds aan hetzelfde kantoor verbonden. Zijn aandachtsgebied in de rechtspraktijk was asielrecht. In 1999 werd Brouwer gekozen tot lid van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten en vanaf april 2002 was hij waarnemend deken.

Oud-deken Guensberg, die in december 2000 als deken aantrad, wordt bestuursvoorzitter van zijn kantoor CMS Derks Star Busmann. Tijdens zijn dekenaat bevorderde hij de eenheid van de balie en benadrukte hij het belang van de gefinancierde rechtshulp en van instandhouding van een ruime geheimhoudingsplicht voor advocaten.


---

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het Bureau van de Nederlandse Orde van Advocaten, mr. J.J.H. Suyver, algemeen secretaris, telefoon 070 335 35 11, voor beeldmateriaal met Hanneke Siegert, bestuurssecretaris, telefoon 070 335 35 95.