Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 28-11-2002
1e persbericht van donderdag 28 november 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt ruit
Op de Airbornelaan is woensdag om 22.45 uur een 43-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man heeft een ruit vernield van een woning aan de Airbornelaan. Daar was op dat moment zijn 46-jarige ex-vriendin op bezoek. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Onder invloed

- Op de Stephensonstraat is donderdag om 0.20 uur een 25-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,05 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Een 33-jarige Bulander kreeg een boete van 190,= omdat hij gedronken had en toch in een auto reed. Hij werd donderdag om 0.55 uur op de Leenderweg aangehouden. Zijn promillage was ruim 0,55.


- Donderdag om 3.30 uur werd op het Stratumseind een 36-jarige automobilist uit Best aangehouden. Hij blies ruim 1,1 promille. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Eindhoven: Onbekende man verdacht van diefstal of heling Op het Stratumseind is donderdag om 3.25 uur een onbekende man aangehouden. Hij bood een voorbijganger een dameshorloge te koop aan. De verdachte wilde zijn identiteit niet bekend maken. Het horloge is vermoedelijk van diefstal afkomstig. De verdachte is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
In een woning aan de Bennekelstraat is donderdag om 2.40 uur een 18-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij woont daar met zijn moeder en haar vriend. De verdachte had donderdag de 43-jarige vriend van zijn moeder in het gezicht geslagen. De man had een bloedende wond in het gezicht. Op de achterplaats van de woning werd nog een gestolen fiets gevonden. De 18-jarige verdachte bekende deze gestolen te hebben. Hij is de cel ingegaan.

Helmond: Verdachte mishandeling aangehouden
Woensdag om 12.10 uur is op het politiebureau van Helmond West een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij zou afgelopen zaterdag zijn 44-jarige moeder hebben mishandeld. Bij een ruzie in de ouderlijke woning had hij een glas in haar gezicht gegooid. Daarbij had zij een wond opgelopen die in het ziekenhuis gehecht moest worden. Ze deed aangifte. De zoon is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Computers weg bij inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Buitendijk zijn woensdagavond ongeveer 20 computers weggenomen. De computers stonden klaar om op donderdag elders afgeleverd te worden. De dieven kwamen binnen door een deur open te breken.

Best: Drie verdachten openlijke geweldpleging aangehouden Woensdag om 22.20 uur en donderdag om 0.40 uur zijn in hun woningen in Best drie jongens van 17 (2x) en 19 jaar oud aangehouden. Ze worden er van verdacht dat zij eerder op de avond een 15-jarige plaatsgenoot hebben mishandeld. Dat gebeurde op de Bedrijfsweg. Een van de 17-jarige verdachten zou al enige tijd ruzie hebben met het slachtoffer. Woensdag troffen ze elkaar op de Bedrijfsweg. Het slachtoffer had verwondingen in het gezicht. Hij moest daaraan in het ziekenhuis behandeld worden. De drie verdachten zijn de cel ingegaan. Onderzocht wordt wat ieders rol is geweest.

Asten: Verdachten aangehouden
Op de A2 onder Eindhoven zijn donderdag om 1.20 uur twee Eindhovenaren van 19 en 20 jaar oud en een man uit Overberg van 19 jaar oud aangehouden. De drie verdachten waren op een parkeerterrein aan de A67 bij Asten gezien, toen zij bezig waren dekzeilen van vrachtautos open te snijden. Het kenteken van de auto waarin zij reden werd aan de politie doorgegeven. Deze zag de auto even later op de A2 rijden en hield hem staande. De drie mannen zijn ingesloten voor onderzoek. Van elf autos waren de dekzeilen kapotgesneden. Het is nog niet bekend of er iets is weggenomen.

Asten: Onder invloed
Op de Wilhelminastraat is woensdag om 21.50 uur een 30-jarige Poolse automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim
1,2 promille. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Someren: Aanrijding onder invloed
Een 20-jarige automobilist uit Asten is woensdag om 23.00 uur op de Van Lieshoutstraat aangehouden omdat hij gedronken had. Zijn auto was beschadigd en na onderzoek bleek hij even voor zijn aanhouding op de Loovebaan met zijn auto een boom geraakt te hebben. Het promillage dat hij blies was ruim 1,95. De politie nam zijn rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Gemert / Beek en Donk: Verlichtingscontrole
De politie van Gemert-Laarbeek heeft woensdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Dat gebeurde in de Sportlaan en de Kapelaanstraat in Gemert en in de Otterweg in Beek en Donk. Negen (brom)fietsers gingen op de bon omdat hun licht niet in orde was. Een automobilist kreeg een bekeuring omdat hij een (niet goedgekeurde) tl-verlichting voerde. Een automobilist reed over een doorgetrokken streep en kreeg ook een bon.