Ingezonden persbericht



Calvert White genomineerd voor sportman van het jaar

Rotterdam Basketbal klimt één plaats

ROTTERDAM Rotterdam Basketbal is in de stand op de ranglijst één plaats gestegen. De formatie van coach Raymond Bottse klom, zonder te spelen, naar de negende positie, nadat de Federatie Eredivisie Basketballclubs woensdagmiddag de licentie van Breda Basketball na weken van problemen en speculaties introk. De club uit Breda kon de FEB geen financiële garantie afgeven op basis waarvan het seizoen kon worden afgemaakt.

Alle uitslagen van de wedstrijden van Breda Basketball werden daardoor geschrapt. Rotterdam Basketbal, dat tien dagen geleden in Den Helder zijn eerste zege van het seizoen op CEB/Den Helder (65-73) boekte, klom daardoor naar de negende plaats. Op die positie zijn de Rotterdammers overigens nog wel in het bezit van de rode lantaarn. Aan de andere kant kan de club nu niet meer degraderen en moet er nog slechts één plaats worden geklommen om plaatsing voor de play-offs af te dwingen.

Vandaag werd eveneens bekend dat Calvert White door een jury van journalisten is genomineerd voor de titel van sportman van het jaar. De Amerikaanse small-forward, die voor het vierde jaar in de Maasstad actief is, heeft in FVT/De Keij-tafeltennisser Barry Wijers en tennissers Raemon Sluiter concurrenten voor de prijs. De naam van de winnaar wordt op vrijdag 20 december tijdens het jaarlijkse Rotterdamse sportgala in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen bekend gemaakt.
---