Provincie Noord-Brabant


Brabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176
Persbericht
Planstudie naar provinciale weg Aalburg - Hank

Onderhoud en veiligheid in één slag

Het komend half jaar wordt voor de provinciale weg Aalburg-Hank (N283) in een planstudie bekeken hoe diverse gesignaleerde knelpunten in verkeersveiligheid het best kunnen worden opgelost. De resulterende maatregelen kunnen dan gelijk plaatsvinden met noodzakelijk groot onderhoud, dat vanaf 2005 toch al in de planning zit. Dit gecombineerd werken bespaart tijd en geld.

De provinciale weg Aalburg Hank heeft een betonverharding die aan onderhoud toe is. De weg is in slechte staat; betonplaten zijn gescheurd en jaarlijks moet er veel worden gerepareerd. Het onderhoud staat gepland vanaf 2005. Bedoeling is om het beton eerst te 'beuken', dat wil zeggen kapot te slaan zodat het als fundering gaat dienen voor de nieuwe asfaltverharding.
Het geplande groot onderhoud aan de N283 was voor de gemeente Aalburg en de gemeente Werkendam reden om een onderzoek in te stellen naar de knelpunten in de verkeersveiligheid. De gemeenten hebben de provincie een rapport toegezonden waarin circa twintig knelpunten zijn benoemd.

In een overleg op 22 november heeft verkeersgedeputeerde de heer P. van Vugt zijn waardering uitgesproken voor het rapport omdat het niet alleen knelpunten aangeeft maar ook oplossingen bevat. De provincie zal in een zogeheten planstudie verder onderzoeken welke maatregelen nodig en mogelijk zijn. De planstudie zal resulteren in een gefaseerde aanpak van de gehele provinciale weg, waarbij groot onderhoud wordt uitgevoerd en tegelijkertijd zoveel mogelijk knelpunten worden opgelost. De planstudie zal ongeveer een half jaar in beslag nemen. Pas daarna kan worden gestart met de voorbereiding van de realisatie. De eerste werken kunnen op zijn vroegst vanaf eind 2003 worden uitgevoerd.