Ingezonden persbericht

Persbericht

28 november 2002

Bluetooth + GPRS + laptop = het succes van mobiel werken ~ gegevensoverdracht via een snelle verbinding is essentieel voor mobiel succes, zegt TDK Systems ~

Een combinatie van GPRS en Bluetooth kan ervoor zorgen dat de laptop de standaard methode wordt om verbinding te krijgen met het kantoor terwijl men onderweg is, beweert TDK Systems.

Met een laptop voorzien van Bluetooth en een GPRS telefoon kunnen gebruikers in minder dan 20 seconden toegang krijgen tot het netwerk van het bedrijf, volgens de nieuwste white paper 'Bluetooth - the saviour of GPRS' van TDK Systems. Dit maakt de mobiele telefoon een snel en eenvoudig toegangspunt voor 30 tot 40kbps bandbreedte, die gebruikt kan worden om toegang te krijgen tot e-mail, intranet en webbrowsing.

Volgens TDK Systems zijn de grote hoeveelheden gegevens die vergelijkbaar zijn met vaste modems alleen nuttig als deze van een mobiele telefoon overgebracht kunnen worden naar een computer.

"Gebruikers willen geen grote hoeveelheden gegevens in hun mobiele telefoons bewerken, dat is gewoonweg niet handig. Wat ze daarentegen wel nodig hebben is de mogelijkheid om deze hoeveelheid gegevens over te brengen naar 'handige' of praktische apparaten, zoals laptops of PDA's," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems.

De white paper onderzoekt ook het gebrek aan commercieel succes van GPRS tot nu toe en geeft argumenten voor de zwakke opkomst van deze technologie.

"Mobiele operators zijn zo in de ban van de race om 3G dat ze de technologieën die op dit moment al op de markt zijn over het hoofd zien," zei Hunn. "Het ongelooflijk lage percentage gebruikers dat een GPRS telefoon heeft, geeft al duidelijk het gebrek aan kennis aan onder gebruikers en benadrukt het falen van mobiele operators om deze technologie consumentvriendelijker te maken."

De 'Bluetooth - saviour of GPRS' white paper is onderdeel van het B-Informed opleidingsprogramma van TDK Systems en is beschikbaar op www.tdksystems.com.

(309 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00Fax: +31 (0)40-235 46 01
E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0) 655752828
Email: ad.neefs@tdksys.comwww.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com