Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Gerichte controle

AMERSFOORT De politie hield woensdagmiddag in en rond Amersfoort gericht toezicht op het verkeer, wat 15 bekeuringen opleverde.

Zeven bekeuringen werden geschreven voor niet handenvrij mobiel bellen (136 euro), twee bestuurders reden over de busbaan (57 euro boete). Verder werden drie bekeuringen geschreven voor snelheid (77 en 96 km/u waar 50 de limiet is en een keer 126 waar 80 de maximumsnelheid is) en bekeuringen voor het niet kunnen laten zien van rijbewijs en het niet volgen van een aanwijzing.

Winkeldieven aangehouden

AMERSFOORT Personeel van een winkel aan het Pieter Stastokerf hield woensdag twee winkeldieven aan. Eerst werd rond 09.30 uur een zestienjarige Amersfoorter gesnapt toen hij een paar blikjes drinken wilde meenemen zonder betalen. Hij bekende en krijgt een alternatieve straf. Rond 13.45 uur hield het personeel een 32-jarige vrouw uit Amersfoort aan. Ook zij wilde gratis drinken, maar dat werd een duur drankje. De vrouw kreeg een bekeuring voor diefstal.

Vernieling

AMERSFOORT De politie hield woensdagavond rond 18.45 uur een 26-jarige Amersfoorter aan die een taxi had beschadigd.

De man kon zijn taxirit niet betalen en ook het pinnen wilde niet lukken. Hierop noteerde de chauffeur zijn gegevens en de man kon vertrekken. Hij kwam echter terug en trapte en bonkte op de taxi. De man is aangehouden voor vernieling en openbare dronkenschap. Proces-verbaal is tegen de man opgemaakt.

Gewonden bij ongelukken

AMERSFOORT Bij een aanrijding op de kruising Stadsring-Utrechtseweg, woensdag rond 19.00 uur, raakten de twee betrokken automobilisten gewond. Hoe de aanrijding ontstond is nog niet geheel duidelijk. De politie zoekt daarom getuigen van dit ongeluk.

Het lijkt erop dat een 24-jarige Amerfoortse afsloeg of wilde keren bij de verkeerslichten. Op dat moment passeerde een 25-jarige Amersfoorter de kruising. De twee autos botsten vervolgens. De man kon zelf zijn auto verlaten, de vrouw is door ambulancepersoneel uit de auto gehaald. De vrouw werd naar het UMC in Utrecht gebracht, de man ging voor controle naar het Lichtenberg-ziekenhuis. De man kon na behandeling naar huis. Het letsel van de vrouw is niet bekend.

Gezien de politie nog geen duidelijk beeld heeft van dit ongeluk worden getuigen gevraagd contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via tel. 0900 8844 (lokaal tarief).

Bij een aanrijding tussen een snorfiets en een fiets op de kruising Heemskinderenstraat en Paladijnenweg raakten woensdagmorgen rond 11.45 uur de bestuurder en de passagier van de snorfiets gewond. De snorfiets bleek niet verzekerd.

De 51-jarige fietser uit Amersfoort wilde linksaf slaan richting de Brimbeertstraat en reed daardoor te ver naar links. De snorfietser, een 20-jarige plaatsgenoot, reed hem tegemoet en had net andere fietsers ingehaald. Hij kon de fietser niet meer ontwijken. De 20-jarige raakte gewond aan zijn linkerbeen en arm. Zijn passagier, een 19-jarige plaatsgenoot, raakte gewond aan zijn gezicht. Zij hoefden echter niet naar het ziekenhuis.