Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten district Heuvelrug, 10.10 uur

Aangehouden voor winkeldiefstal

Wijk bij Duurstede Drie vrouwen van 20, 24 en 29 jaar uit Wijk bij Duurstede zijn woensdagmiddag 27 november aangehouden op verdenking van diefstal.

De drie liepen tegen de lamp toen een medewerker van een supermarkt de vrouwen, die reeds de kassa waren gepasseerd, vroeg of hij in hun tas mocht kijken. De vrouwen zetten het onmiddellijk op een lopen en onderweg werd een tas in een kliko gegooid.

Na onderzoek bleek die vol te zitten met niet afgerekende goederen uit de supermarkt. Ook wordt een diefstal van een broek uit een kledingzaak onderzocht.

De drie zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Aangehouden voor winkeldiefstal

Rhenen Vier mannen en een vrouw in leeftijd variërend tussen 29 en 41 jaar uit Deelen zijn woensdagavond 27 november aangehouden op verdenking van diefstal in vereniging uit een winkel in Rhenen.

Bij het verlaten van een winkel was het alarm afgegaan. Door toegeschoten winkelpersoneel kon echter maar 1 man direct worden aangehouden. Echter uit videobeelden en ingesteld onderzoek konden de anderen achterhaald worden.

In hun bezit werden diverse tassen aangetroffen met daarin veel nieuwe goederen, waaronder ook kleding waarvan de labels waren verwijderd. Ook was 1 tas geprepareerd om te voorkomen dat het alarm af zou gaan.

De 5 zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Diverse bekeuringen uitgedeeld

Wijk bij Duurstede De politie heeft tijdens het toezicht houden op woensdag 27 november op het Walplantsoen, de Rijndijk, Havenweg, de Dijkstraat, Lekdijk-oost, het van Egmondplein en de Hordenweg diverse bekeuringen uitgedeeld.

Er werd bekeurd voor het niet plaatsen van de parkeerschijf in de blauwe zone, parkeren zonder vergunning in vergunninghoudergebied, parkeren op een groenstrook, parkeren op trottoir en het niet handsfree bellen in een auto.

Verlichtingscontrole

Veenendaal Bij een verlichtingscontrole op de Frans Halslaan woensdagochtend 27 november zijn 13 bekeuringen uitgedeeld.

Het merendeel van de bestuurders had de verlichting wel in orde.