Amsterdam Airport Schiphol

Hoogste punt nieuwbouw kantoorverzamelgebouw TriStar

Persbericht / Press Release
Schiphol,
28 november 2002

Vandaag vindt de viering plaats van het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe kantorencomplex TriStar op Schiphol Oost. De officiële handeling wordt verricht door H. van Noorden, adjunct-directeur Heijmans IBC Bouw en H. ten Hengel, directeur Dura Bouw Haarlemmermeer en C. Smilde, directeur locatie Schiphol van Schiphol Real Estate.

Het kantorencomplex TriStar maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van Schiphol Oost tot een modern business park. In 2003 opent het nieuwe Dorint hotel met ruim 400 kamers en diverse vergader- en conferentiezalen op Schiphol Oost haar deuren.

Schiphol Oost kenmerkt zich door moderne paviljoenachtige kantoorgebouwen waar kleinere en middelgrote bedrijven gehuisvest zijn die gezamenlijk goed zijn voor zo'n 9.000 werknemers. Tevens zijn er diverse publieke voorzieningen gevestigd zoals winkels, lunchgelegenheden en een restaurant.

TriStar is gelegen aan het Stationsplein op Schiphol Oost en bestaat uit drie kantorentorens met elk vijf verdiepingen. Gezamenlijk bieden de torens circa 10.670 m2 verhuurbaar oppervlak aan. De bouwwerkzaamheden zijn eind oktober 2001 gestart. De oplevering vindt gefaseerd plaats vanaf begin 2003 tot medio 2003.

TriStar is een ontwikkeling en investering van Schiphol Real Estate. Het kantoorgebouw is een ontwerp van Quist Wintermans Architecten (Rotterdam). De hoofdaannemers zijn het Installatiebedrijf Andriessen (Houten) en een bouwcombinatie bestaande uit Heijmans IBC Bouw (Almere) en Dura Bouw Haarlemmermeer BV (Nieuw Vennep).

Schiphol Real Estate BV, 100% dochter van Schiphol Group, is gespecialiseerd in het ontwikkelen, beleggen, beheren en exploiteren van commercieel vastgoed op luchthavens in binnen- en buitenland.

111-2002/KA

SCHIPHOL GROUP
Corporate Communications