Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.10 uur

Fietsverlichting

UTRECHT - De politie in de wijk Leidsche Rijn gaat extra controleren op de verlichting van fietsen en bromfietsen. Met name de verlichting van de fietsende schoolgaande jeugd zal worden gecontroleerd. Weggebruikers waarvan de verlichting niet in orde is krijgen niet, zoals in voorgaande jaren, een gratis reparatie aangeboden, maar worden onmiddellijk bekeurd. De bekeuring kan echter teniet worden gedaan als de overtreder binnen 5 werkdagen op het politiebureau te Vleuten verschijnt met de fiets waarvoor de bekeuring is uitgeschreven. Als de verlichting dan weer is gemaakt en het door de politie afgegeven informatieformulier wordt weer ingeleverd wordt de bekeuring ingenomen. Deze controles vinden plaats in de eerste twee weken van december.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Omstreeks 11.05 uur kreeg de politie een melding dat een 59-jarige vrouw uit Utrecht onder invloed naar een winkel wilde rijden om drank te gaan halen. Op de Burgemeester van Tuylkade zagen agenten de vrouw rijden en hielden haar staande. Een blaastest wees uit dat de vrouw teveel had gedronken, waarop zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees een ademanalyse uit dat de vrouw een alcoholpromillage van 1,55 in haar lichaam had. De vrouw ontving een rijverbod van 7 uur en tevens kon zij haar rijbewijs inleveren.

Ongeval letsel

UTRECHT- Op de Atoomweg heeft op woensdagmiddag omstreeks 12.05 uur een ongeval letsel plaatsgevonden.

Een 32-jarige bestuurder uit Nieuwegein reed over de Otto Hanhweg, komende uit de richting Isotopenweg. Bij de kruising Atoomweg/ Otto Hahnweg, was de bestuurder van plan om linksaf de Atoomweg in te slaan.

Op dat zelfde moment reden een 18-jarige bestuurder uit Nieuwegein en een 41-jarige bestuurder uit De Meern over de Atoomweg. Hun zicht op de kruising werd belemmerd door een trekker-oplegger die vanaf de Atoomweg, rechts de Otto Hahnweg in wilde slaan. De 18-jarige bestuurder zag plotseling de van rechts komende 32-jarige bestuurder vanachter de trekker vandaan komen, remde krachtig,maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De 41-jarige bestuurder kon vervolgens beide autos niet meer ontwijken en botste in de linker zijflank van de auto van de 18-jarige bestuurder.

De 32-jarige bestuurder liep bij dit ongeval letsel op aan zijn hoofd en nek en moest per ambulance worden overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Autokrakers op heterdaad betrapt

UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 12.30 uur hielden agenten een controle bij de Parkeergarage aan de Stationsstraat. Om 12.30 uur zagen agenten een auto de garage inrijden, uit de auto stapten vier mannen. Zij bekeken een aantal autos en verdwenen toen weer.

Omstreeks 13.05 uur zagen zij drie van de deze vier mannen opnieuw de garage inlopen. Eén van de mannen trok een langwerpig voorwerp uit zijn zak en brak daarmee een auto open, terwijl de andere twee op de uitkijk bleven staan. Hierop heeft de politie de drie mannen, een 18-jarige, 22-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tijdens de fouillering vonden zij tevens bij de 22-jarige verdachte een mobiele telefoon, die van diefstal afkomstig was. De drie mannen zijn ingesloten voor verder verhoor.

Ongeval letsel
UTRECHT- Op woensdagmiddag omstreeks 12.55 uur heeft een ongeval letsel plaatsgevonden op de Vleutenseweg.

Een 37-jarige bestuurder uit Utrecht reed over de Vleutenseweg, komende uit de richting Verlengde Vleutenseweg.Voor hem reden een 42-jarige bestuurder uit Utrecht en een 52-jarige bestuurder uit s Gravenhage. De 42-jarige en 52-jarige bestuurder moesten, genoodzaakt door het verkeer, remmen waardoor hun voertuig geheel tot stilstand kwam. De 37-jarige bestuurder was niet meer in staat te remmen en doordat de afstand erg kort was, ontstond er een kop-staart aanrijding tussen de drie voertuigen. Zowel de 37-jarige als de 52-jarige bestuurder klaagden over een pijnlijke nek, maar het komen van een ambulance was niet nodig.

Doorrijden na ongeval
UTRECHT- Op woensdagavond omstreeks 20.15 uur vond er een omgeval letsel plaats, waarbij de veroorzaker van het ongeval is doorgereden.

Een 63-jarige uit Utrecht had zijn auto geparkeerd aan de Kanaalstraat en wilde na goed om zich heen te hebben gekeken uit stappen. Plotseling ziet de man een motorrijder uit de richting Westplein komen. Deze raakte de man aan zijn linkerschouder en reed vervolgens met hoge snelheid door in de richting van de Laan van Nieuw Guinea. De 63-jarige man kwam door de aanrijding ten val en liep letsel op aan zijn linker schouder en pols en aan zijn rechteronderbeen. De man moest voor controle worden overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

De politie van district Marco Polo vraagt getuigen die informatie hebben over dit ongeval om zich te melden op telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval letsel
UTRECHT- Op woensdagavond omstreeks 17.15 uur reed een 50-jarige man uit Maarssen over de Maarssenbroeksedijk. Hij wilde rechtsaf slaan, de Techniekweg op en zag daarbij een 40-jarige fietser uit Maarssen over het hoofd. De fietser kwam daardoor in botsing met de auto en liep een zware kneuzing op aan zijn linkervoet. Hij is voor controle meegenomen naar het Oudenrijnziekenhuis.