Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.15 uur

Snelheidscontrole

BUNNIK - Tijdens een snelheidscontrole op de Schoudermantel op woensdag 27 november zijn 59 bestuurders bekeurd. Hiervan kregen er 16 ter plaatse de bekeuring uitgereikt, de anderen krijgen de bekeuring via de post. In totaal 920 bestuurders passeerden de controlepost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km/u. waar 50 is toegestaan

Daarnaast werden 14 bestuurders bekeurd voor onder meer het niet dragen van de gordel, het niet handsfree bellen, de kentekenplaat niet goed zichtbaar omdat de trekhaak ervoor zat en het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs.

Snelheidscontrole

ZEIST Bij een snelheidscontrole op de Woudenbergseweg op woensdag 27 november reden 63 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. Bij de controle tussen 09.30 en 12.00 uur passeerden 746 bestuurders de radarpost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 120 km/u.

De overtreders krijgen de bekeuring via de post toegezonden.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Tijdens een controle op de Traaij op woensdag 27 november tussen 08.00 en 09.00 uur werden 44 bestuurders bekeurd wegens overschrijding van de toegestane snelheid van 50 km/u. In totaal passeerden 401 bestuurders de controlepost. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/u.

10 bestuurders kregen de bekeuring uitgereikt, de rest van de bekeuringen wordt via de post verzonden. Bovendien kregen drie bestuurders een bekeuring voor onder meer het ten onrechte voeren van mistverlichting en voor technische gebreken aan hun voertuig(lekke uitlaat).

Verkeerscontroles

ZEIST/DE BILT/ODIJK/GROENEKAN Bij diverse controles op woensdag 27 november op de Arnhemse Bovenweg, de Oude Bunnikseweg, de Zeisterweg, de Groenekanseweg en de Voordorpsedijk kregen diverse bestuurders een bekeuring.

Bekeuringen vielen onder meer voor het niet voeren van de juiste verlichting, rijden door rood verkeerslicht, rijden in strijd met een gesloten verklaring, het niet dragen van de gordels en het negeren van het rode licht bij een spoorwegovergang.