Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten district Lekstroom, 10.35 uur

Bromfietser rijdt in op agent

NIEUWEGEIN Op woensdag 27 november reed een bromfietser kennelijk opzettelijk in op een agent. De politieman raakte gewond en werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 19.45 uur zagen twee politiemensen dat een automobilist de geslotenverklaring op de Hildo Kropstraat negeerde en vervolgens de Herenstraat in reed. Zij gaven de automobilist een stopteken en één van de politiemensen schreef een bekeuring uit. De andere politieman, 25 jaar oud en werkzaam in district lekstroom, zag een bromfietser uit de richting van de Utrechtseweg naderen. De bromfietser droeg geen helm en de agent gaf hem daarop een stopteken.

In plaats van te stoppen begon de bromfietser aanvankelijk te slingeren, maar reed vervolgens met een snelheid van ongeveer 50 km/u recht op de agent af. De agent werd aangereden, kwam ten val, rolde over de weg en kwam pas na zon zes meter tot stilstand. De agent bleef op de weg liggen en zijn collega verleende eerste hulp en gaf het ongeval aan de politiemeldkamer door en vroeg met spoed om een ambulance.

Direct werden een ambulance en meerdere politie-eenheden ter plaatse gestuurd. De gewonde politieman werd door personeel van de ambulance gestabiliseerd en vervolgens overgebracht naar het UMC in Utrecht. Daar bleek dat hij diverse schaafwonden, blauwe plekken en kneuzingen bij de aanrijding had opgelopen. Hij mocht na behandeling naar huis.

Op de plaats van de aanrijding werd de bromfietser, 17 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, aangehouden. Hem wordt poging tot doodslag c.q. (poging) zware mishandeling ten laste gelegd. Hij had door de aanrijding een schaafwond opgelopen. Hij is in het politiebureau ingesloten en de bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Autokrakers aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 27 november werden twee autokrakers op heterdaad betrapt. Zij konden even later worden aangehouden.

Rond 08.45 uur zag een getuige dat er door twee mannen op de Ketlaan in een geparkeerde auto werd ingebroken. Nadat het alarm afging, renden de verdachten weg. Hij waarschuwde de eigenaar van de auto, waarna de getuige en een zoon van de eigenaar achter de verdachten aangingen. Ondertussen was ook de politie gewaarschuwd. De verdachten renden, terwijl zij door het tweetal werden achtervolgd, over de Israelslaan. Daar werden zij tegemoet gereden door een politiewagen en konden beiden worden aangehouden. De verdachten, 17 en 23 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Zij hadden nog niets uit de auto weg kunnen nemen.

Man aangehouden

NIEUWEGEIN Op woensdag 27 november is een man voor bedreiging en mishandeling aangehouden.

Rond 14.20 uur stopte een 38-jarige automobilist uit IJsselstein op de Utrechtseweg achter een auto die voor hem voor het rode verkeerslicht stilstond. Hij zag dat een hem bekende man uit de auto stapte en naar hem toeliep. De 38-jarige man werd door de man uitgescholden, beetgepakt en geslagen. Vervolgens toonde de verdachte dat hij een vuurwapen in zijn broeksband droeg. Op dat moment kwam een vrachtwagenchauffeur naar hen toelopen, waarna de verdachte in zijn auto stapte en wegreed. De politie werd daarop gewaarschuwd.

Politiemensen keken naar de auto van de verdachte uit en zagen hem op een gegeven moment rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en werd op de Zoomstede aangehouden. De verdachte, een 32-jarige man uit IJsselstein, werd in het politiebureau ingesloten. Het vuurwapen werd niet bij hem of in zijn auto aangetroffen. Bij een onderzoek in zijn woning werd ook geen vuurwapen gevonden. Wel trof de politie in de berging van de woning een motorfiets aan die in 2001 bleek te zijn gestolen. De motor is in beslag genomen.

235 strijkers

HOUTEN Op woensdag 27 november zijn vier jongens voor het afsteken van strijkers aangehouden.

Rond 15.10 uur hoorden politiemensen dat in de buurt van de prins Willem Alexanderweg vuurwerk werd afgestoken. Vervolgens zagen zij dat een groepje van vier jongens strijkers aan het afsteken waren. De jongens, één van 13 jaar en drie van 14 jaar oud en allen afkomstig uit Houten, werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen hen is verbaal opgemaakt en de zaak is voor een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt. De jongens deden afstand van 235 strijkers.