Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-11-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.45 uur

Brand in woning

WOERDEN Op woensdag 27 november heeft kort brand gewoed in een woning. Na de brand had een kat een meningsverschil met een brandweerman.

Rond 14.15 uur kwam een melding van een brand in een woning aan de Adriaan van Ostadestraat binnen. De brand woedde in de hoek van de woonkamer. De 51-jarige bewoner lag op de bank te slapen en werd wakker toen de brandweer de ruit van de voordeur insloeg. Direct poogde hij zelf de brand te blussen, hetgeen gedeeltelijk lukte. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Op verzoek van de brandweer verlieten de omwonenden hun woning in verband met de rookontwikkeling. De brandweer bluste de nog nasmeulende brand. Mogelijk was de brand ontstaan doordat de bewoner met een sigaret op de bank in slaap was gevallen.

Een brandweerman wilde een kat evacueren die zich in de woning bevond. De kat was het echter niet geheel met zijn optreden eens: hij beet de brandweerman in een vinger, worstelde zich los en rende de woning weer binnen. Bij een zoektocht, waaraan ook personeel van de dierenambulance deelnam, werd de kat niet meer aangetroffen.

De woning bleek na de brand (tijdelijk) onbewoonbaar te zijn en de voordeur werd met een houten plaat afgedicht.

Rond 19.40 uur bevond de 51-jarige Woerdenaar zich weer bij zijn woning. Hij probeerde zich met behulp van een bijl de toegang tot zijn woning te verschaffen. Hem werd door politiemensen duidelijk gemaakt dat hij niet naar binnen kon en hij ging mee naar het politiebureau. Daar kon via de crissidienst de man voor een nacht onderdak worden gebracht. Op donderdag zal worden gekeken wat er voor de man kan worden geregeld.

Dieven aangehouden

MAARSSEN Op woensdag 27 november werden twee mannen op heterdaad betrapt bij de diefstal van bouwmaterialen.

Rond 16.30 uur zag een getuige dat twee mannen op een bouwterrein aan de Safariweg diverse ladders en bouwlampen wegnamen en in hun bestelbus en aanhangwagen laadden en daarbij neerzetten. Hij waarschuwde de politie en sprak samen met een collega de verdachten aan. De politiemensen hielden vervolgens de verdachten, 36 en 50 jaar oud en afkomstig uit Veldhoven en Eindhoven, aan en brachten hen naar het politiebureau. Zij zijn in het politiebureau ingesloten en in verzekering gesteld.

Verkeerscontroles

LOENEN AAN DE VECHT De politie heeft op woensdag 27 november meerdere verkeerscontroles gehouden, onder andere op de Rijksstraatweg.

In totaal werden daarbij 69 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere overtreding van de maximum snelheid, fout parkeren, niet werkende of onjuiste verlichting, opgevoerde bromfietsen, het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen. Tevens werd bij de Heul een jongen bekeurd voor het afsteken van strijkers. Hij bleek nog 101 stuks in zijn bezit te hebben. Deze zijn in beslag genomen.