Ingezonden persbericht

Ubizen versterkt leidende positie met derde-generatie Managed Security Services en Security Dashboard

Ubizen OnlineGuardian Services ondersteunt Policy Compliance Managers bij monitoring van bedrijfskritische beveiligingssystemen

Mijdrecht / Leuven, 28 november 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), toonaangevend leverancier van Managed Security Solutions (MSS), introduceert versie 3.0 van Ubizen OnlineGuardian. De verbeterde serviceomgeving biedt klanten via een intelligent webportaal - Security Dashboard - een uitgebreid overzicht van alle gebeurtenissen binnen de beveiligingscomponenten die door Ubizen beheerd en opgevolgd worden. Het dashboard genereert rapportages op incidentniveau over het gehele wereldwijde netwerk van klanten van Ubizen. Ubizen OnlineGuardian 3.0 ondersteunt tevens Policy Compliance Management op host-niveau.

"Deze ongeëvenaarde MSS-technologie combineert reactieve, real-time componenten met proactieve data op server-, netwerk- en applicatieniveau", verklaart Jason Wright, Industry Analyst voor Frost & Sullivan. "Dit is een belangrijk onderscheid, aangezien deze technologie aanvallen kan blokkeren voordat er schade optreedt bij bedrijven. Het doel van Managed Security zou altijd het verhogen van de proactiviteit van de beveiligingsinfrastructuur moeten zijn."

De nieuwe Ubizen OnlineGuardian-serviceomgeving is gebaseerd op de derde-generatie SEAM engine, een uitgebreid classificatie- en correlatiesysteem dat automatisch miljoenen beveiligingsgebeurtenissen per week verwerkt. De SEAM engine verwerkt zowel gebeurtenissen van reactieve beveiligingscomponenten, zoals firewalls of intrusion detectionprobes, als gebeurtenissen van proactieve technologieën, zoals kwetsbaarheidanalyses en policy compliance managers. De classificatie en correlatie van gebeurtenissen geschiedt op basis van beleidsregels, aangevuld met specifieke richtlijnen, afhankelijk van de infrastructuurtopologie van de klant. Daarnaast maakt de SEAM engine gebruik van de kennisdatabase van Ubizen, die onderhouden wordt door het Security Intelligence Lab (SIL).

Het Ubizen OnlineGuardian Security Dashboard fungeert als eerste bron van interactie voor klanten en als centraal punt voor het dagelijks opvragen en verwerken van informatie. Het dashboard omvat een volledige portaalstrategie met alle beheerfuncties voor de gebruiker, die men vooral bij grote bedrijven verwacht, zoals autorisatie en gedelegeerde administratie. Het Security Dashboard maakt gebruik van dynamische content en kan aangepast en gepersonaliseerd worden om in te spelen op de informatiebehoefte van zowel de technische beveiligingsmanager als de meer zakelijk gerichte Chief Security Officer of Chief Information Officer. Met het portaal kunnen klanten hun beveiligingsbewustzijn vergroten en een actiever rol spelen in het sturen van het beveiligingsbeleid.

Met versie 3.0 biedt Ubizen OnlineGuardian Services ook ondersteuning voor Policy Compliance Managers, zoals de Enterprise Security Manager van Symantec. Ubizen speelt hiermee in op het groeiende besef dat voor een evenwichtige beveiliging alleen reactieve beveiligingscomponenten als firewalls en intrusion detectionprobes niet volstaan. Proactieve technologieën als kwetsbaarheidsanalyses en policy compliance managers zijn evenzeer noodzakelijk. Proactieve technologieën kunnen het aantal aanvallen waarvoor een reactie nodig is, drastisch verlagen. Door de ondersteuning van zowel reactieve als proactieve beveiligingstechnologieën neemt Ubizen OnlineGuardian opnieuw het voortouw op het gebied van Managed Security Services.

Guy Vancollie, CMO van Ubizen, voegt hieraan toe: "Internationaal opererende organisaties zijn op zoek naar manieren om het risicomanagement bedrijfsbreed te stroomlijnen. Met Ubizen OnlineGuardian 3.0 bieden we onze klanten een totaaloverzicht van de status van hun wereldwijde beveiliging, waarbij het mogelijk is om in te zoomen op individuele gebeurtenissen. Zo kunnen onze klanten de reactie- en escalatieprocedures harmoniseren over alle geografische regio's en businessunits heen."

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, zoals Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort meer dan 3.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com