Vereniging Milieudefensie

Persbericht

Biologische luch of op de fiets naar een werkbezoek? Franssen gaat 'The Bet' aan

Amsterdam, donderdag 28 november - Wij, jongeren, wedden met de provincie Zuid-Holland dat we binnen zes maanden 8 procent CO2 uitstoot kunnen verminderen in onze eigen leefomgeving! We gaan deze weddenschap aan met de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Twee jaar geleden won Jongeren Milieu Aktief de eerste The Bet van oud-minister Pronk van Milieu.

Europese landen spraken in 1997 in Kyoto af hun CO2 uitstoot met 8% te verminderen voor het jaar 2012. We zijn nu vijf jaar verder, maar er is nog maar weinig van terechtgekomen. Sterker nog: de uitstoot van CO2 neemt zelfs toe. Daarom gaan wij nu zelf aan de slag en geven we het goede voorbeeld. We gaan bewijzen dat je met simpele maatregelen makkelijk 8 procent CO2 kan besparen. Niet binnen vijftien jaar, maar in zes maanden!

De weddenschap met de provincie Zuid-Holland wordt officieel ondertekend op het provinciehuis in Den Haag door Commissaris van de koningin J. Franssen en Erwin Teijgeler, een deelnemer aan The Bet in Zuid-Holland. De deelnemer vertegenwoordigt alle Zuid- Hollandse jongeren die de komende zes maanden 'The Bet' aangaan met het provinciebestuur.

Energieverbruik
Bij de opwekking van energie komt CO2 vrij door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals steenkool, aardolie, aardgas en bruinkool. Thuis en op school het energieverbruik beperken, betekent een bijdrage aan een oplossing voor het klimaatprobleem. Kleine dingen, zoals licht en verwarming uit doen in lege ruimtes en de tv niet stand-by laten staan, zijn voorbeelden om minder energie te gebruiken. Daarnaast helpen maatregelen als het indraaien van spaarlampen en het dubbelzijdig kopiëren van papier.

Tegenprestatie
Als we winnen dan zal de Heer Franssen een werkbezoek in de provincie per fiets afleggen. Als we verliezen dan verzorgen wij een biologische lunch voor de Commissaris.

Jongeren Milieu Aktief JMA is een vereniging voor en door jongeren tussen de 12 en 28 die zich inzetten voor het verbeteren van het milieu. JMA is de jongerenorganisatie van Milieudefensie.
---


Vereniging Milieudefensie