Bond van Nederlandse Architecten

Architecten op de bres voor stedelijke vernieuwing

De architectenorganisaties STAWON en BNA houden met zestig ervaringsdeskundigen de stand van zaken van de stedelijke vernieuwing in Nederland tegen het licht. Op 29 november 2002 is er een expert-conference in het Vestiakantoor, gevestigd in het voormalige Bouwcentrum te Rotterdam.

Terwijl hele stadswijken schreeuwen om een rigoureuze opknapbeurt en er voor starters geen woningen te krijgen zijn, blijven de maatschappelijke organisaties en overheden maar praten. Er zijn eindeloze vergadercircuits en niemand neemt zijn verantwoordelijkheid! De STAWON (Stichting architectenonderzoek wonen en de gebouwde omgeving) en de BNA (Bond van Nederlandse Architecten) pakken de handschoen op. Op een plek waar al veel goede ideeën ontstaan zijn - het voormalige Bouwcentrum - dagen zij de deelnemende experts op het gebied van bouwen en wonen uit om met nieuwe ideeën en oplossingen te komen.

De stedelijke vernieuwing is vooral urgent in de naoorlogse wijken. Wijken met een groene kwaliteit. Daarom heeft de expertconference als titel meegekregen 'De tuinstad is dood, Leve de tuinstad!'. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Vestiagroep te Rotterdam.

Aan de bijeenkomst nemen onder anderen deel Hans Elemans (vrml voorzitter deelgemeente Hoogvliet, Rotterdam), Joep Padberg (Matser, Hilversum), Annemiek Rijckenberg (Vromraad), Renée Schoonbeek (De Lijn, Amsterdam), Karin Schrederhof, (Vestia Rotterdam-zuid), Peter Steijn, (Prospect Amsterdam), Henk Westra, (SEV).

Amsterdam, 28 november 2002