Dagrapport Pers Zwolle 1 van Woensdag27-nov-2002 07:00 uur tot Donderdag28-nov-2002 06:59 uur Wim Rabelink : 038 4963891
---

ONDER INVLOED

NIEUWLEUSEN - Tegen middernacht viel een 23 jarige automobilist uit Nieuwleusen op door zijn rijgedrag, op het Oosterveen. Omdat het kenteken bekend was, werd de man 'opgevangen' nabij zijn woning en nam de politie hem een blaastest af. Hij bleek alcohol gebruik te hebben. Een ademanalyse bevestigde dit: 420 ug/l.
---

BANDEN LEK GESTOKEN

ZWOLLE - Werden twee banden lek gestoken van een personenauto. De vernieling werd maandag ontdekt. Hij had zijn auto onbeschadigd geparkeerd op een parkeerplaats aan de Bieslookweg. Er zijn geen daders bekend.
---

CONTAINERS IN DE FIK

ZWOLLE - De brandweer bluste een containerbrand, die aangestoken was door een tweetal jongens van ongeveer 13 15 jaar oud. Een getuige zag dat de knapen ook een tweede in de brand wilden steken, maar dat een passant dat plezier verstoorde. Ze reden op een donkere brommer/scooter weg.


---

EXTRA CONTROLE OP VERLICHTING

ZWOLLE - Op verschillende plaatsen in Zwolle werden verlichtingscontroles gehouden. Ongeveer 50 verkeersdeelnemers kregen een bon. In dit donkere jaargetijde is goede verlichting zeker gewenst en zal de politie op gezette tijden controles uitvoeren.
---

Einde dagrapport Pers Zwolle

Dagrapport Pers IJsseldelta Politie IJsselland van Woensdag27-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag28-nov-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Aanhangwagen gestolen
KAMPEN. Op 27 november deed een 27-jarige man uit Kampen aangifte van diefstal van een aanhangwagen. Deze stond tussen de auto en de woning van de aangever aan het Oratoriumplein. De aanhangwagen, met een disselslot afgesloten, was voornamelijk groen van kleur.

Man aangehouden voor bedreiging
KAMPEN. Naar aanleiding van een melding van bedreiging van winkelpersoneel in een winkel aan de Meeuwenweg werd even later een 42-jarige man in het Plantsoen aangehouden. Hij is ingesloten terzake bedreiging en huisvredebreuk. Een nader onderzoek wordt ingesteld.

Einde dagrapport Pers IJsseldelta

Persinfo Politie IJsselland
District Midden (Vechtdal)
van Woensdag 27-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag 28-nov-2002 06:59 uur
Piket: Wim Rabelink (038-4963891)
Opgesteld door: Nanda Kappers

---

AANRIJDING TUSSEN AUTO EN VRACHTAUTO
DEDEMSVAART Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur verleende een 71-jarige bestuurder van een auto op de kruising Oostwijk/De Veenderij geen voorrang aan een van rechtskomende auto vrachtwagen. De automobilist, afkomstig uit Wilhelminaoord, reed over De Veenderij komende uit de richting N48. De vrachtauto, bestuurd door een 19-jarige man uit Epe, reed op de Oostwijk. De bestuurder van de auto verleende geen voorrang waarna de vrachtauto de voorzijde van de auto raakte. De bestuurder van de auto en de passagiere naast hem hadden geen letsel behalve een beetje pijn in de schouder waarschijnlijk vanwege de gordel. Twee inzittenden achterin de auto (gegevens onbekend)zijn naar het ziekenhuis gebracht met pijn op de borst en duizeligheid. Later op de avond mochten zij weer naar huis. De personenauto aan de voorzijde werd door de aanrijding geheel vernield. De vrachtwagen werd beschadigd aan de bestuurderskant waarbij deze olie verloor. De Oostwijk was in verband met het ongeval tot 19.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De brandweer moest de wegdek schoonmaken.

MAN STEELT PAK DRINKEN
HARDENBERG Een 30-jarige man uit Hardenberg is woensdagmiddag aangehouden in een supermarkt aan De Mulderij in Hardenberg voor diefstal van een pak drinken. Het pak was al opengemaakt. De man is na verhoor heengezonden.

Einde dagrapport Pers Vechtdal

Politie IJsselland
Pers Salland 1 van Woensdag 27-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag 28-nov-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Rabelink (038- 496 38 91)

---

AANRIJDING FIETSER - AUTOMOBILIST

RAALTE Op de kruising Hartkampweg / De Hoven / Jan van Arkelstraat heeft woensdagmiddag een aanrijding tussen een 29-jarige automobilist uit Veldhoven en een 76-jarige fietser uit Raalte plaatsgevonden. De automobilist was verkeers gereden en reed daarom achteruit. Helaas stak er net een fietser de kruising over achter de terugrijdende auto. De fietser werd daardoor licht aangetikt door de auto. De fietser had een kleine hoofdwond op zijn achterhoofd.
---

SNELHEIDSCONTROLE LASERGUN

MARIENHEEM Woensdagavond heeft de politie op de Nijverdalseweg een snelheidscontrole van ongeveer 30 minuten gehouden met de lasergun. Er is één proces-verbaal uitgereikt aan een bestuurder die 106 km/u reed, waar 80 is toegestaan.
---
Einde Pers Salland

Dagrapport team Steenwijk
van Woensdag27-nov-2002 07:00 uur
tot Donderdag28-nov-2002 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

Aanhouding gezochte
EESVEEN. Tijdens een verkeerscontrole op de Eesveenseweg te Eesveen werd aan een 34-jarige automobilist uit Steenwijk een stopteken gegeven. Bij controle bleek hij geen rij- en kentekenbewijs bij zich te hebben. Bij verder controle bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 30 dagen moest ondergaan. Ook had hij nog 2 boetes open staan. 1 van 270,- en 1 van 850,- euro. De man is vervolgens in Hardenberg ingesloten.

Einde dagrapport team Steenwijk

Politie regio Ijsselland
District Zuid Deventer
Van 27 op 28 nov. 2002.
Door Freek Fridrichs
Piket Wim Rabelink
038-4963891

81 jarige fietser ernstig gewond na aanrijding met auto.

DIEPENVEEM: Vond op woendagmiddag, 27 november 2002 te omstreek kwart over drie een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. Hierbij werd een 81 jarige man uit Olst ernstig gewond en overgebracht naar het ziekenhuis. Toedracht: De 81 jarige man wilde op de fiets komende vanuit de richting Diepenveen de Raalterweg recht oversteken, in de richting van de Wechelerweg. Vermoedelijk heeft hij de personenauto, bestuurd door een 40 jarige vrouw uit Deventer, die over de Raalterweg vanuit richting Deventer kwam. Een aanrijding met tussen de twee was het gevolg.
---

Bestuurder bestelauto na aanrijding met letsel doorgereden.

DEVENTER: Vond er op woensdagavond, 27 november 2002 te omstreeks acht uur op de Singelstraat in Deventer een aanrijding plaats tussen een bestelauto en bromfietser. De onbekende bestuurder van de bestelauto reed na de aanrijding door. Toedracht: De 16 jarige bromfiets bestuurder uit Deventer reed over de Singelstraat in de richting kruispunt Singel en Sijzenbaanplein. Op dit kruispunt sloeg hij rechtsaf. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de in dezelfde richting rijdende onbekende bestuurder van een bestelauto. Een botsing was het gevolg. Na de botsing reed de bestuurder van de bestelbus door. De 16 jarige bromfietser werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar de Centrale huisartsen praktijk gebracht.


---
Zakkenrollen:

DEVENTER: Deed een 40 jarige man uit Deventer, dat hij op woensdagmorgen, 27 november 2002 in de Smedenstraat te Deventer het slachtoffer was geworden van een zakkenroller. Op het moment, dat hij vanuit de Gibsonstraat de bocht omliep de Smedenstraat in werd er met kracht tegen zijn schouder opgelopen door een donkere man, die hem van achteren was genaderd. Deze persoon verontschuldigde zich en liep door. Direct hierop bleek de portemonnee uit de broekzak van aangever te zijn verdwenen. In de portemonnee geld, bankpasjes en foto's. Totale schadebedrag is niet bekend.


---
Zakkenrollen:

DEVENTER:

Op woensdagmiddag, 27 november 2002 werden in de Korte Bisschopstraat te Deventer eveneens twee vrouwen het slachtoffer van zakkenrollen. De slachtoffers waren hier een 72 jarige vrouw uit Nijmegen. Bij werd de portemonnee met inhoud uit de schoudertas gerold en een 61 jarige vrouw uit Almen. Bij haar werd de portemonnee met inhoud uit een handtas gerold. Totale schade is niet bekend.
---
Controle gedragsregels:

DEVENTER: Werd op woensdagochtend, 27 november 2002 op de Henri Dunant straat tijdens motortoezicht in de ochtendspits bekeurd voor: 3 x rood licht

1 x geen helm

1 x rijstrookpijl niet volgen


---

Einde dagrapport Pers Deventer