Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 28 november 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:


Doorrijding na aanrijding
02-092804
Denekamp, Nordhornsestraat
Woensdag 27 november omstreeks 14.00 uur
Een 16-jarig meisje fietste samen met haar vriendin vanuit Denekamp richting Nordhorn. De meisjes fietsten op het fietspad ter hoogte van een parkeerplaats toen een oudere mevrouw met grijs haar in vermoedelijk een rode Toyota Starlet de parkeerplaats afreed. Zij liet slechts één van de meisjes voorgaan en reed vervolgens door. Het 16-jarige meisje botste met haar fiets tegen de linker voorzijde van de auto. Het meisje begon te slingeren en plaatste haar voeten op de grond om niet te vallen. Hierdoor verzwikte zij haar enkel. De auto werd aan de voorzijde beschadigd. De bestuurster van de auto reed na de aanrijding door. De Politie Twente, afdeling Denekamp, komt graag in contact met deze mevrouw.


Aanrijding met letsel
02-092664
Oldenzaal, Hengelosestraat
Woensdag 27 november omstreeks 08.00 uur
Een 36-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Hengelosestraat en wilde rechtsaf een inrit oprijden. Hij liet hierbij een naast hem op het fietspad rijdende bromfietser niet voorgaan waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser, een jongen uit De Lutte (leeftijd nog onbekend), werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-092825
Goor, Patrijzenstraat
Woensdag 27 november omstreeks 14.00 uur
Een 75-jarige automobilist uit Markelo reed op de Patrijzenstraat en zag uit tegenovergestelde richting een auto naderen. Nadat deze auto gepasseerd was, week de 75-jarige uit naar links om een aan de rechterzijde van de weg geparkeerde auto in te halen. Op dat moment was een 88-jarige bromfietser uit Goor, die achter de auto van de 75-jarige reed, net bezig hem aan de linkerzijde in te halen. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 88-jarige man (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo overgebracht.


Aanrijding met letsel
02-092964
Rossum, kruising Ootmarsumsestraat/Wiekerstraat
Woensdag 27 november omstreeks 16.40 uur
Een 36-jarige automobilist uit Rossum reed op de Ootmarsumsestraat en sloeg linksaf met de bedoeling de Wiekerstraat in te rijden. Hij liet daarbij een 48-jarige automobilist uit Emmen, die hem op dezelfde weg uit tegenovergestelde richting naderde, niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. Zowel de 48-jarige man als zijn 44-jarige vrouw, die naast hem in de auto zat, werden met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Diefstal auto
02-092691
Hengelo, 't Swafert
Tussen dinsdag 26 en woensdag 27 november
Een 77-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal van een zwarte Opel Kadett hatchback met kenteken YB-40-GL. De auto stond geparkeerd voor een woning aan 't Swafert.


Diefstal auto
02-092903
Denekamp, Kappelhofsweg
Woensdag 27 november tussen 12.00 en 16.00 uur
Een 19-jarige jongen uit Denekamp deed aangifte van diefstal van een witte Volkswagen Golf, type II met kenteken ZN-77-RL. De auto werd gestolen vanaf een parkeerplaats aan de Kappelhofsweg.


Brand in cellencomplex
02-093066
Hengelo, Marskant
Donderdag 28 november omstreeks 00.05 uur
In één van de gangen van het cellencomplex in het politiebureau aan de Marskant ging het brandalarm af. Een verdachte had kans gezien een aansteker de cel in te smokkelen en had enkele tijdschriften in brand gestoken. Dit had een enorme rookontwikkeling tot het gevolg. De verdachte, een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd uit de cel gehaald en elders opgesloten.De arrestantenbewakers blusten de brand. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en bleef het beperkt tot rookschade. De brandweer kwam voor het verwijderen van de rook. Hoe het de verdachte gelukt is een aansteker de cel mee in te nemen, is nog niet bekend. De Politie Twente stelt hiernaar een onderzoek in.De 26-jarige man werd op zaterdag 23 november 2002 aangehouden en opgesloten nadat hij op heterdaad betrapt was bij het inbreken in een woning aan de Schalkburgerstraat in Hengelo.


Aanhouding wegens vernieling
02-092795
Losser, Raadhuisplein
Woensdag 27 november omstreeks 14.00 uur
Een 50-jarige man uit De Lutte was ondanks een lokaalverbod het gemeentehuis ingegaan en had zich daar vervelend gedragen. De politie nam de man mee naar het bureau en bracht hem na een praatje terug naar Losser. De man begon zich echter weer op te winden en te schreeuwen. Hij pakte een steen van de grond en gooide hiermee een ruit van het gemeentehuis in. Hierop werd de 50-jarige aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.


Aanhouding schennispleger
02-093003
Hengelo, Twekkelerweg
Woensdag 27 november omstreeks 19.50 uur
Er kwam een melding binnen van een schennispleger bij de bushalte aan de Twekkelerweg. Een voorbijgaande fietsster had gezien dat een man zijn piemel uit de broek had hangen en zich aan het aftrekken was terwijl hij in haar richting stond. Politieagenten gingen naar de desbetreffende locatie en troffen daar een man aan die aan het plassen was. Desgevraagd bekende hij zich kort daarvoor te hebben afgetrokken. Hij vertelde dit ook vorige week op dezelfde plek te hebben gedaan. De verdachte, een 30-jarige man uit Enschede, werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De meldster, een 20-jarige vrouw uit Hengelo, deed inmiddels aangifte.


Diefstal bestelauto
02-093119
Oldenzaal, Kruisstraat
In de nacht van woensdag 27 en donderdag 28 november
Door een medewerker van rijwielhandel Zwiep in Oldenzaal werd melding gedaan van diefstal van een witte bestelbus van het merk Volkswagen en met kenteken VV-99-HF. De bestelauto stond geparkeerd aan de Kruisstraat. Aan beide zijkanten en aan de achterzijde van de auto staat een mountainbiker met daaronder de naam en het adres van Rijwielhandel Zwiep.


Aangetroffen tuinartikelen
02-087058
Borne
In een tuin van een woning van een 58-jarige man uit Borne werd een groot aantal tuinartikelen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat deze van diefstal afkomstig waren. De goederen, waaronder tientallen planten, potten en beeldjes, werden door de politie inbeslaggenomen. De 58-jarige man heeft inmiddels bekend de goederen uit tuinen van woningen in en rond het centrum van Borne te hebben gestolen. Hij ging 's nachts op zijn fiets op pad en nam de goederen mee naar huis. Dit gebeurde vanaf het voorjaar tot november 2002. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.Meerdere bewoners hebben aangifte van diefstal gedaan. In het politiebureau in Borne staan echter nog een grote hoeveelheid goederen, waarvan de eigenaar niet bekend is. Mensen die in en rond het centrum van Borne wonen en spullen uit hun tuin missen, worden verzocht met de afdeling Borne contact op te nemen.