Politie Amsterdam-Amstelland

Ramkraak juwelier

Foto: Marcel Kindt

28-11-2002. Vannacht werd een juwelier aan de Zijdstraat in Aalsmeer bezocht door ramkrakers. Even voor vier uur werd een omwonende wakker van een hoop kabaal. Hij zag dat er een auto tegen het pand van de juwelier stond. Drie of vier mannen met bivakmutsen gingen de winkel binnen en kwamen met een aantal zakken naar buiten. Daarna stapten zij in een andere auto en gingen er vandoor, richting de Dorpsstraat.
---

Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.
Preventief fouilleren
Overval snackbar
28-11-2002. Gisteravond rond halfacht werd een gewapende overval gepleegd op een snackbar in Amsterdam Zuidoost. Hierbij raakte niemand gewond. De dader kwam de zaak binnen op het moment dat er geen klanten waren.
Verkeerscontroles
28-11-2002.

Linneausstraat
Gisteravond hield de politie tussen zes en tien uur een fietsverlichtingcontrole op de Linaeusstraat. In totaal werden bij de actie 192 bekeuringen uitgeschreven. Daarvan waren er 183 voor het niet voeren van de juiste verlichting. Daarnaast werden 2 personen op de bon geslingerd voor het opgeven van een valse naam.


1e C. Huygensstraat
Gistermiddag en avond heeft er tussen vier en halftien een algemene verkeerscontrole plaatsgevonden op de 1e C. Huygensstraat. Hierbij zijn 28 bekeuringen uitgedeeld. Deze waren onder andere voor het rijden zonder gordel, het niet kunnen tonen van het rijbewijs of het niet in orde zijn van de verlichting.

Damrak
Gistermiddag tussen halfvier en kwart voor vijf hield de politie een verkeerscontrole op het Damrak. Bij de actie werden 30 automobilisten op de bon geslingerd. Daarvan waren er 27 voor het niet dragen van een autogordel en twee voor het niet kunnen tonen van de rij- of kentekenpapieren. Eén persoon werd bekeurd voor het niet verlenen van voorrang aan een overstekende voetganger

---

Brandstichting
28-11-2002. Gisteravond rond negen uur werd de 41-jarige verwarde bewoonster van een woning in Amsterdam Zuidoost aangehouden op verdenking van brandstichting in haar woning. De brandweer kon gelukkig het vuur in de kiem smoren.
Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen. Containerbranden
22-11-2002. Gisteravond tussen acht en negen rukten brandweer en politie drie keer uit voor brand in verschillende containers. Het vuur werd in alle gevallen snel door de spuitgasten geblust en de schade bleef daardoor beperkt. Dat het hier om brandstichting gaat is wel duidelijk, maar naar het motief tast de politie nog in het duister. Getuigen kunnen zich melden via het telefoonnummer: 0900-8844
---

Uw hulp hard nodig
21-11-2002. Ook deze week heeft de politie Amsterdam-Amstelland weer een aantal zaken waar we uw hulp goed bij kunnen gebruiken.
---
Tips diefstal pas
19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:
Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto. Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.
Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie. Onderzoek site
18-11-2002. Een paar weken geleden hebben wij het onderzoek afgerond dat gedaan is onder de bezoekers van de site. Ongeveer vierhonderd mensen hebben gereageerd en wat blijkt:
de gemiddelde leeftijd ligt rond de 30.
het opleidingsniveau ligt zo tussen MBO en HBO. u geeft de site gemiddeld een zeven.
de verhouding man/vrouw loopt niet ver uiteen (60% om 40%). de meeste gebruikte rubrieken zijn: actualiteiten, opsporingsberichten en contactmogelijkheden.
er is grote belangstelling voor meer tips, meer info over het beleid van de politie en interactiviteit.
Deze en andere resultaten uit het onderzoek worden meegenomen bij de restyling die waarschijnlijk ergens volgend jaar plaats gaat vinden. Hou de site dus goed in de gaten!
Iedereen die meegewerkt heeft, hartelijk bedankt. Woningbrand
28-11-2002. Gisteravond rond kwart voor acht rukten brandweer en politie uit voor een brand in een pand aan de Balistraat. De woning op de derde etage werd geheel door vlammen verwoest. Er vielen geen gewonden. De bewoner, die tijdens de brand niet thuis was, heeft elders onderdak gevonden.