Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-11-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.00 u) Donderdag, 28 november 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; gitaar
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht kreeg de politie een melding dat er op de Benzenraderweg in Heerlen een geparkeerde auto stond waarin was ingebroken. Bleek dat in de geparkeerde auto was ingebroken en dat de autokraker daaruit een gitaar had gestolen. De Heerlense auto-eigenaar deed daarvan aangifte bij de politie. De politie die in de omgeving op onderzoek uitging trof in de omgeving inderdaad een man aan met een gitaar. De verdachte, een 29-jarige man uit Heerlen werd meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De gitaar werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; gewond bij aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag vond op het Wilhelminaplein in Heerlen een aanrijding plaats. Een 37-jarige bestuurster van een auto uit Heerlen botste met haar auto, bij het achteruit rijden, tegen een 76-jarige vrouw uit Heerlen die net overstak / de weg over liep. Het bejaarde slachtoffer kwam bij die aanrijding ten val en raakte gewond. Zij werd met een gebroken pols en een bekkenbreuk overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Heerlen; jeugd geverbaliseerd
De politie heeft afgelopen woensdagavond op de Zeswegenlaan in Heerlen een zestal jongeren bekeurd wegens hun gedrag (overlast-baldadigheid op grond van de APV bekeurd / geverbaliseerd). De politie trad op, mede ook naar aanleiding van allerlei klachten uit de omgeving aldaar over overlast en baldadigheden. De politie zag gisteravond de jongens (15 tot 19 jaar) uit Heerlen die zich ophielden / rondhingen bij de voetgangersbrug waarbij de politie zag dat men hard rondschreeuwde, tegen allerlei goederen schopte en provocerend gedrag vertoonde ten opzichte van passanten (ondermeer naroepen/lastigvallen). Daarnaast werd er een 21-jarige Heerlenaar aangehouden wegens het niet voldoen aan een gegeven politiebevel/vordering en het uiten van beledigingen ten opzichte van politie-agenten. Zij werden allemaal meegenomen naar het politiebureau waar hun ouders werden ingelicht, waarna ze met, een bekeuring / proces-verbaal rijker, werden opgehaald door de ouders danwel (in overleg met de ouders) naar huis werden gestuurd. De politie blijft overigens deze omgeving aan de Zeswegenlaan in Heerlen maar ook rondhangende jongeren in andere wijken in de gaten houden.

Kerkrade; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag snelheidscontroles gehouden op de Onze Lieve Vrouwestraat en op de Koningsweg in Kerkrade. Daarbij controleerde de politie totaal 905 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 75 voertuigbestuurders de ter plaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km p/u.

Landgraaf; gewond bij aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag vond op Op de Heugden in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Landgraaf botste met zijn bromfiets tegen een 80-jarige vrouw uit Landgraaf, die de weg overstak/liep. Het bejaarde slachtoffer kwam bij de aanrijding ten val en raakte gewond. Zij werd met allerlei botbreuken (arm, sleutelbeen, schouder) en verwondingen aan haar hoofd overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding. Daarbij werd de bromfiets voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen.

Gulpen; kop/staart-aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag vond op de Rijksweg in Gulpen een zogenaamde kop/staart aanrijding plaats. Een 27-jarige automobilist uit Gulpen botste met zijn auto tegen een andere auto welke daardoor weer tegen de achterzijde van een andere auto botste. Deze laatstgenoemde autos stonden stil voor het rode verkeerslicht van de kruising Rijksweg/Wittemerallee/Partijerweg. De 27-jarige automobilist uit Gulpen werd met nekletsel overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De bij de aanrijding betrokken autos raakten flink beschadigd en twee autos moesten worden afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek naar de precieze oorzaak/toedracht van de aanrijding.