Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave donderdag 28 november 2002

* ACTIE PREVENTIEF FOUILLEREN IN TARWEWIJK

Politiepersoneel van het district Zuid hield woensdagmiddag en
-avond voor de achtste maal een actie in het kader van preventief fouilleren. Er werden 1257 personen op straat gefouilleerd en 55 auto's gecontroleerd. Daarbij werden 20 personen aangehouden. In totaal werden 11 messen, 1 stroomstootwapen, een hoeveelheid heroïne, 1 boksbeugel en 1 bijl aangetroffen en in beslag genomen.

De bestrijding van het wapenbezit is een beleidsprioriteit van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenprogramma Rotterdam Veilig.


* IDENTITEIT OVERLEDEN VROUW STEEKPARTIJ BEKEND

Woensdagmiddag vond in de Voorburgstraat een steekpartij plaats, waarbij een vrouw om het leven kwam. Zij overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Het gaat om een 34-jarige vrouw uit Rotterdam. Het slachtoffer liep met twee kinderen op straat, een 1-jarige baby en een 14-jarige jongen, toen er een ruzie ontstond met een man, wat ontaardde in een steekpartij. De man stak op de vrouw in. Ook de 14-jarige jongen liep steekwonden op. Hij werd ernstig gewond naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. De verdachte, een 31-jarige man uit Rotterdam, meldde zich later die avond op een politiebureau in Dordrecht. Hij werd aangehouden en ingesloten. Het motief achter het misdrijf ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.


* POLITIE-ACTIE KEILEWEG
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield vrijdagavond in het kader van overlastbestrijding een actie op de Keileweg. Er werden 13 processen-verbaal opgemaakt voor onder meer het gebruik van verdovende middelen. Tevens werden aan 11 personen een verblijfsontzegging opgelegd en werden vijf personen aangehouden op grond van de Opiumwet.

Bestrijding van overlast is een prioriteit in het beleid van de politie Rotterdam-Rijnmond en is ingebed in het Vijfjarenprogramma Veilig Rotterdam.

Avonduitgave woensdag 27 november 2002

* VROUW BEROOFD
Woensdagmorgen omstreeks half twaalf werd op de Korte Bajonetstraat een 59-jarige vrouw uit Rotterdam, onder bedreiging van een mes, door nog twee onbekende mannen beroofd van haar geld. De vrouw stond in het portiek toen het tweetal op de deur klopte. Toen het slachtoffer de deur opende, werd ze verder het portiek ingeduwd, waarna een mes op haar keel werd gezet. Eén van de mannen griste vervolgens een envelop uit de tas van het slachtoffer weg, waarop beide verdachten ijlings de benen namen. In de envelop zat zo'n 800 euro.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeerstoezicht) hield maandagmiddag op de N15 een radarsnelheidscontrole. Tussen twaalf en twee uur flitste de radar 355 van de in totaal 1417 passerende automobilisten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 128 km/uur in plaats van de maximum toegestane snelheid van '70'.


* VERDACHTE VOOR BEROVINGEN AANGEHOUDEN
SCHIEDAM - Woensdagmiddag is een 28-jarige Rotterdammer in Schiedam door politiemensen van het district Schiedam, op signalement aangehouden. Hij wordt verdacht van beroving en bedreiging.

Een 68-jarige vrouw uit Schiedam is woensdagmiddag in de W.H. Vliegenstraat beroofd van haar schoudertas. Aangeefster werd bij het portiek van haar woning aangesproken door een onbekende man, die met haar mee naar boven liep. Op de trap begon hij aan de tas te trekken. Ze werd vervolgens geschopt en geslagen waardoor ze op de grond viel. Hij rukte de tas weg en nam de benen in onbekende richting. In de tas zaten een paspoort, rijbewijs en portemonnee. Ook haar horloge werd weggenomen.

Als gevolg van deze beroving is een signalement verspreid. Politiemensen van het district Schiedam zagen woensdagmiddag op de Singel een man lopen, die voldeed aan de opgegeven beschrijving. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau en ingesloten. De verdachte wordt tevens verdacht, mede gelet op het signalement, van een beroving op de Van Swindensingel, waar een 76-jarige vrouw het slachtoffer werd. Haar tas werd weggerukt en later in de buurt teruggevonden. Verder wordt hij in verband gebracht met een bedreiging met een mes in een winkel. De recherche van het district Schiedam heeft de zaak in onderzoek.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Hillevliet. Binnen trof men een hennepkwekerij aan met 200 planten en de benodigde apparatuur. Alles werd in beslag genomen en is inmiddels vernietigd. De 44-jarige huurder van het pand en eigenaar van de kwekerij is aangehouden, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


* VROUW BEROOFD VAN TAS
Een 81-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving. Omstreeks twee uur liep ze op de Statenweg, toen een onbekende man haar benaderde. Hij greep naar haar tas, waardoor aangeefster op de grond viel. De dader liep weg met de tas in de richting van de Graafstraat. Tijdens de achtervolging door een getuige gooide de dader de tas met inhoud weg. De getuige kon hem niet inhalen, maar bracht wel de tas bij het slachtoffer terug.


* VROUW OVERLEDEN AAN VERWONDINGEN BIJ STEEKPARTIJ

Woensdag in de namiddag vond er in de Voorburgstraat een steekpartij plaats, waarbij een vrouw om het leven kwam en een ongeveer 12-jarige jongen ernstig gewond raakte.

Rond zes uur ontstond er op straat onenigheid tussen een vrouw en een man. Dit ontaardde in een ruzie waarbij de man net een mes op de vrouw instak. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De dader maakte zich uit de voeten. Het slachtoffer liep met twee kinderen op straat, een baby en een ongeveer 12-jarige jongen. Ook de jongen liep steekwonden op, hij is ernstig gewond naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Het motief achter het misdrijf ligt mogelijk in de relationele sfeer. De recherche van het district De Noordhoek is belast met het onderzoek.